Sagan vant Paris-Roubaix

Sharing is caring!

Verdensmester Peter Sagan (Bora) vant søndag Paris-Roubaix for første gang i karrieren.

Peter Sagan kjørte i rittets femtedel alene opp til de forreste utbryterne, og her holdt han i cirka 54 kilometer de øvrige favorittene bak seg.

Til slutt satt Sagan alene med Silva Dillier (AG2R), som hadde gått med i dagens tidlige utbrudd, og etter over 200 kilometer ute foran til slutt var meget mør.

Sveitseren kunne ikke hamle opp med Sagan som åpnet spurten på velodromen i Roubaix og var klart sterkest på de siste meterne.

Bak dem kjørte vinneren av årets Flandern Rundt, Niki Terpstra, inn på tredjeplassen. Han var 57 sekunder etter Sagan.

Paris-Roubaix hører til blant sykkelsportens fem monumenter og bød i år på en 257 kilometer lang løype, hvorav de 54,5 kilometerne var fordelt på 29 brosteinspavéer.

Allerede på det første pavéstykkeet var det velt i feltet.

Med 95 kilometer fra mål kom rytterne frem til pavéstykket i den fryktete Arenberg-skogen.

Det utnyttet Philippe Gilbert (Quick-Step) til å stikke fra favorittgruppen.

Det ble annullert, og dernest sendte Quick-Step i stedet Zdenek Stybar i angrep.

Også det gikk dårlig, og med 54 kilometer til mål var Peter Sagan frem mot den 12.-siste paveseter innstilt på å komme vekk.

Med 51 kilometer til mål kom han opp til restene av dagens tidligere utbrudd.

Bak ham lå de øvrige favorittene som for lenge lurte på hverandre, og det utnyttet Sagan-gruppen til å komme over et minutt foran.

På den sjette siste pavé var verdensmesteren 1 minutt og 22 sekunder foran forfølgergruppen og hadde kun selskap av den modige og seiglivete Silva Dillier.

De to holdt godt sammen og motsto presset bakfra, og til slutt kunne Peter Sagan juble over en meget stor seier som gir kritikerne noe å tygge på, etter at slovaken har blitt beskyldt for å vinne for lite og lar for mange potensielle seiere gli vekk.

Alexander Kristoff var lenge med, men en velt 40 kilometer fra mål satte ham tilbake.

Facebook kommentarer