Sammenlagtlederen spurtet seg til suksess i Giroen

Sharing is caring!

Den australske sykkelstjernen Michael Matthews har fått en fremragende start på årets Giro d’Italia. Søndag erobrede Matthews ledertrøya, og mandag tok den 24-åringen fra Orica-Greenedge seieren på tredje etappe i en massespurt.

 På de siste 500 meterne kjørte Matthews seg i en perfekt posisjon og spurtet på de siste meterne fra Fabio Felline (Trek) og Philippe Gilbert (BMC).

Orica-Greenedge har generelt fått en pen start på det italienske etapperittet, som ble innledet med en seier på lørdagens lagtempo.

Mandagens etappe på 136 kilometer fra Rapallo til Sestri Levante bød på flere angrep

Voldsom velt

Saxo Bank lå i front av i front av feltet og hadde styring på et brudd slik at lagets kaptein, Alberto Contador, ikke risikerte å komme langt bak i sammendraget i forhold til utbryterne.

Pavel Kochetkov (Katusha) var først over den avsluttende stigning 50 kilometer fra mål med godt 20 forfølgere like bak seg. Et halvt minutt etter Kochetkov lå hovedfeltet.

På den lange utforkjøringen, hvor Domenico Pozzovivo (AG2R) veltet stygt i asfalten, fikk feltet stille og rolig lukket luka.

En sterkt kjempende Pavel Kochetkov ble med 10 kilometer tilbake hentet av en trio bestående av Adam Hansen (Lotto-Saudal), Maciej Paterski (CCC) og Simon Clarke (Orica-Greenedge).

Noenlunde på samme tid fik hovedfeltet øyenkontakt med de fire utbryterne, og så endte etappen i den forventede massespurten.

Facebook kommentarer