Sky-legen ødela PCn med skrutrekker for å skjule beviser

Sharing is caring!

Den tidligere Team Sky-legen Richard Freeman kan mer enn å skru på sykler. Han er funnet skyldig for å ha bestilt ulovlige dopingmedikamenter.

Richard Freeman tok skrutrekkeren fatt og ødela pcn i frykt for at den skulle bli hacket med sensitive dopingopplysninger.

Den britiske sykkellegen, som jobba for det britiske sykkelforbundet og Team Sky fra 2009 til 2017, var i alt anklaget for 22 saker. Han har innrømmet seg skyldig i 18 av dem.

Den anerkjente britiske avisa The Guardian meldte fredag at Freeman hadde bestilt dopingpreparater.

Saken har stått på i to år, og stadig har det lekket ut bemerkelsesverdige opplysninger i saken.

Han hadde til en britisk antidoping-kommisjon løyet om at han i 2011 bestilte 30 poser av det testosteronfremmende medikamentet Testogel til det nasjonale sykkelsenteret i England.

Richard Freeman nektet ikke å have bestilt testosteronet, men fortalte at han ble pressa til å bestille det av den tidligere tekniske direktøren for British Cycling og Team Sky, Shane Sutton, av medisinske grunner. Det skulle nemlig hjelpe Sutton med ereksjonsproblemer, har Freeman fortalt under rettssaken.

Shane Sutton nektet for påstandene og påsto samtidig at Freeman løy.

Freeman skal ha ødelagt pcn sin.

I retten forklarte Freeman at han gjorde det med en skrutrekker fordi pila ikke virka og at han frykta hacking.

Derfor besluttet han seg videre for å ødelegge hele pcn.

Team Ineos har i en uttalelse benektet at noen av deres ryttere den gang var involvert i saken, og at de kjente noe til Freemans dopingprogram.

Facebook kommentarer