Sykkeletappe på Svalbard kan snart bli en realitet

Sharing is caring!

Politikere, næringslivet og lokalmiljøet vil legge til rette for å få en etappe av Arctic Race of Norway nesten 1000 km ut i havet. Det mener nestleder i Lokalstyret i Longyearbyen, Eirik Berger (V), og leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik. Nå jobbes det for å få verdens nordligste sykkelritt enda nærmere Nordpolen.

longyearbyen

Nestleder i lokalstyret og næringspolitisk ansvarlig i Longyearbyen, Eirik Berger (V), hadde nylig et møte med daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal. I møtet i Longyearbyen deltok også leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik. Temaet var mulighetene for å legge én av totalt fire etapper av sykkelrittet Arctic Race of Norway til Svalbard.

Tidenes største Svalbard-arrangement

Tanken om å få et internasjonalt sykkelritt og et av Norges største idrettsarrangementer til Svalbard er realistisk, sier Eirik Berger. Han er sikker på at Arctic Race of Norway vil vekke det nødvendige engasjementet blant de 2100 fastboende og næringslivet i Longyearbyen.

– Dette er både ambisiøst og spennende, og kan bli det største arrangementet som er holdt på Svalbard igjennom tidene. Det er imidlertid noen utfordringer som må løses for å kunne gjennomføre en etappe her i Longyearbyen, og det viktigste er logistikken, med frakt og håndtering av utstyr og personell fra fastlandet. En annen utfordring er selve løypetraseen, da vi ikke har så mange kilometer vei å ta av. Men vi skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for en etappe av Arctic Race of Norway i Longyearbyen, sier Eirik Berger.

articrace svalbard mote

Leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik (f.v.), nestleder i Nestleder i lokalstyret i Longyearbyen, Eirik Berger (V), og daglig leder I Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, har alle tro på at det er mulig å arrangere Arctic Race ved 78 grader nord.

Leder i Svalbard Næringsforening, Terje Aunevik, tror en prolog i Longyearbyen vil være fantastisk Svalbard-reklame.
– En prolog eller tilsvarende gjennomført ved 78 grader nord – med blant annet isbjørnvakter langs traseen – vil vekke oppsikt. Med TV-dekning i 180 land og flere tusentalls tilreisende er det liten tvil om at dette vil komme mer enn bare reiselivsnæringen til gode, sier Aunevik.

– Nå starter arbeidet

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er glad for den positive responsen både fra næringslivet og politikerne i Longyearbyen. Nå vil han ta planene om en etappe på Svalbard ett steg videre.

– Nå har vi langt på vei fått bekreftet at interessen er stor og at det praktiske vil kunne la seg løse. Det gir meg tro på at et sportsarrangement på dette nivået er mulig på en øygruppe 1000 kilometer fra fastlandet. Vi har imidlertid fortsatt en vei å gå med å få alle elementene på plass, og det arbeidet starter for fullt nå, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Facebook kommentarer