Sykkelpresidenten ble motarbeidet av æresmedlemmer i UCI

Sharing is caring!

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen opplevde å bli kraftig motarbeidet av styremedlemmer i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) da han begynte å stille spørsmål rundt reiseregningene.

tiidemanmn hansen

– Jeg har opplevd forsøk på å bli fryst ut. Da jeg skulle bli Europas kandidat til styret i UCI var jeg først en soleklar kandidat, men opplevde etter hvert å bli knallhardt motarbeidet, sier Harald Tidemann til Bergens Tidende.

Tidligere i år var han innstilt som Europas representant i UCI-styret. Det skjedde ikke uten kamp.

Tidemann Hansen mener årsaken er at han kritiserte en del av æresmedlemmene i Det europeiske sykkelforbundet for pengebruk og at han ga uttrykk for at han mente det var en uting at æresmedlemmene var til stede på styremøtene.

– Det at æresmedlemmene sitter der, gjøre det vanskeligere for nye som kommer inn å gjøre endringer. Jeg vet at en del har begrenset seg på grunn av det. Og hvorfor skal vi bruke reisepenger på at æresmedlemmene skal komme på styremøtene? Jeg vil heller bruke de pengene på å utvikle sporten, sier Tidemann Hansen.

Det var som kasserer i UCI Tidemann Hansen oppdaget ukulturen.

– Nå har jeg laget godkjenningsmanualer for reiseregninger, men før har det vært slik at man bare kunne reise uten å spørre, og så sende regning i etterkant. Nå har vi strammet inn. Man trenger ikke komme tre dager før et møte, for eksempel, det er nok å komme dagen før. Slike ting, sier Tidemann Hansen.

Facebook kommentarer