VM uttak til fellesstarten for M junior

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund har i dag tatt ut fem ryttere til VM fellesstarten for juniorer i Richmond 26. september.

foss toboas

Som nevnt på pressekonferansen forrige uke sykler tempoklare Foss og Sleen også fellesstarten i VM..

– Tobias Foss er selvskreven på laget. Han er norsk mester både på felles, tempo og lagtempo, samt den med best internasjonale resultater i år. Tobias er allerede tatt ut på tempo der han er medalje kandidat. En klar kaptein på det norske laget også på fellesstart, sier landslagsleder for juniorene, Kai Lexberg

– Torjus Sleen har vært med hele sesongen og kjørt stabilt bra i hele år. Han er en viktig brikke i det norske med sin rutine og kjørestyrke, sier Lexberg.

Lagspillere i Rudland og Saugstad

– Hans Kristian Rudland er sterk og med stor kapasitet. Han blir en viktig mann for laget med sin kjørestyrke. Lars Saugstad har vært juniorlagets «road kaptein» på de løpene han har kjørt. Han har et stabilt høyt nivå og er veldig viktig for laget. Lars leder også Norgescupen, sier Lexberg.

-Ullebø blir VM joker

– Sedrik Ullebø er kanskje overraskelsen i uttaket, men Sedrik har vist stigende form hele sesongen etter en vinter med kyssesyke. Sedrik tok et klart NM gull i gateritt og er den på laget som har en bra spurt. Er det samlet inn til mål er Sedrik vårt sterkeste kort. Sedrik var uheldig i EM der han veltet og brakk håndleddet, men det har grodd bra og han har trent veldig bra hele veien. Han blir jokeren i laget, utdyper Lexberg.

Fem ryttere

Etter tiendeplass i årets Nations Cup klarte Norge som siste nasjon å kvalifisere inn 6 plasser til VM. Den sportslige ledelsen har kommet frem til at de gjør som danskene og sender 5 ryttere.

– Vi har hatt en grundig vurdering der vi har analysert alle juniorresultater gjennom året. På bakgrunn av dette har vi kommet frem til at en sjette syklist sannsynligvis ikke vil øke våre sjanser for et toppresultat i Richmond nevneverdig, sier sportssjef Hans Falk.

– Vi hadde håpet at vi kunne sende fullt lag, men når vi ser sesongen under ett så har vi ikke hatt nok ryttere på topp internasjonalt nivå, sier landslagsleder for juniorene, Kai Lexberg.

Uttatte ryttere:

Lars Saugstad, Ringerike SK
Sedrik E Ullebø, Sogn CK
Tobias Foss, Lillehammer CK
Torjus Sleen, Tønsberg CK
Hans Kristian Rudland, Lillehammer CK

Facebook kommentarer