Sykkelpresidenten innstilt som styremedlem i UCI

Sharing is caring!

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er innstilt som Europas representant i styret til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

 Foto: Norges Cykleforbund

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er aktuell for styreplass i UCI (Foto: Norges Cykleforbund).

Han vil etterfølge danske Peder Pedersen som i januar døde etter lenger tids sykdom.

Dansk sykkellegende og norgesvenn er død

– En ære

– Det er en ære å bli valgt til Europas kandidat inn i UCI sitt styret. Det er ikke lett å erstatte Peder Pedersen som var svært godt likt i alle deler av sykkelfamilien, sier Harald Tiedemann Hansen i en pressemelding.

Tidemann Hansen vil bli den første nordmannen som inntar den prestisjefylte styreplassen, og generalsekretær Bjørn Sætre mener at Tiedemann Hansen er rett mann i rollen.

Vi mener Harald innehar mange gode kvaliteter som kan benyttes i UCI sitt styrearbeid. Vår danske venn Peder Pedersen var en forkjemper for en ren sykkelsport, og vi mener Harald kan være en pådriver for å legge ytterligere trykk på dette området, sier Sætre.

-Det er stort for norsk sykkelsport at vi kan få en representant inn i sykkelsportens høyeste organ. Dette er et tegn på at arbeidet som er gjort de siste årene har blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser, sier Sætre.

Endelig valg av styremedlemmer til UCI sitt styret gjøres på den årlige UCI konferansen i september. Først da får vi vite om Harald Tiedemann Hansen blir historiens første norske styremedlem i UCI.

Facebook Comments Box