Coop-Øster hus i Nederland

Sharing is caring!

Pressemelding: Som ventet ble det et nervøst ritt i Holland i dag med mange farlige situasjoner og vår lagleder Gilbert de Weerdt responderer spontant på vårt første spørsmål om hvordan det gikk i dagens ritt.

 coop osterhus

– I’m not very happy today, cycling is risky business – men understreker at rittet likevel hadde en verdi.

Det postivie å ta med fra det 188 km lange Rabobank Dorpenomloop Rucphen var nettopp lengden og at laget fikk nok en viktig gjennomkjøring i rittmodus.

For øvrig var det ikke mye å glede seg over, bortsett fra været da, med temperaturer rundt 18 grader.

Rittet var preget av velt, mange velt og bare ca. 80 av 200 mann fullførte hvorav 3 fra Team Coop – Øster Hus, nemlig Håkon Berger, Fredrik Galta og Tormod Hausken, alle 3 kom inn med det som var igjen av hovedfeltet. Tormod lå godt plassert mot slutten men en stor velt 3 km før mål på et tidspunkt der hovedfeltet bare hadde 5 sekunder opp til et brudd på 15 mann, satte en stopper for Tormods mulighet for en god plassering og bruddet gikk hele veien inn og rittet ble vunnet av en BMC Development Team – rytter. ( ikke navngitt i skrivende stund )

Gilbert forteller : -Vi mistet August Jensen i en krasj med 150 km til mål. Sykkelen ble vraket men August klarte seg etter forholdene bra. Kristian Dyrnes fikk problemer med ryggen igjen og sto av med 120 km til mål, Magnus Børresen ødela et hjul og kom aldri skikkelig tilbake i rittet og Oscar Landa følte seg ikke i slag og sto av han også.

Neste ritt blir kommende Onsdag i Wanzeel Koerse, et pro-kermis ritt med flere ryttere fra verdens beste lag på strek. Det er bare for Coop – Øster Hus og børste av støvet etter dagens utfordringer og stille friske og raske på Onsdag med årets – på papiret – hittil sterkeste startfelt.  

Facebook kommentarer