Tempoløypa i Bergen-VM lagt om

Sharing is caring!

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var ikke fornøyd med startområdet til tempo-VM i Bergen 3017. Nå har arrangøren endret startsted.

Starten har blitt flyttet til Bergens storstue, Grieghallen, og det er UCIs representanter, som denne uken har latt seg varte opp i Bergen, glade for.

– Vi fikk en liten markering i margen ved forrige besøk på at de ikke var fornøyd med hvordan vi hadde lagt opp starten på tempoetappene. Starten skulle egentlig gå i enden av Lars Hilles gate, men det ble litt for tett på målgang (på Festplassen), forklarer løypeansvarlig i sykkel-VM Bergen, Torjus Larsen, til BA.

Starten går fra altså Grieghallen. Deretter går ferden gjennom kollektivtunnelen under Nygårdshøyden, over Puddefjordsbroen, og sørover mot Danmarksplass. Løypen strekker seg så over Mindemyren, forbi Wergeland, og over Storetveit og Paradis. Inkludert den fryktede Birkelundsbakken, før kursen settes mot Sentrum igjen. Etter en kjapp tur over Bryggen, er målgang ved Festplassen.

UCIs representanter var ikke bare glad for løypeendringen, men også været med Bergen badet i sol.

– Vi har vært her i tre dager og sett løypene, og vi har sett på logistikken rundt arrangementet. Det viktigste for oss er at rammene for utøverne er de beste, slik at de kan prestere. Samtidig er det viktig at vi får vist de nydelige bildene av Bergen på en god måte, sier Matthew Knight i UCI.

Facebook kommentarer