Tinkov trekker seg fra sykkelsporten

Sharing is caring!

Den russiske lageieren Oleg Tinkov har planer om å trekke seg fra sykkelsporten etter neste sesong.

tinkov

Det sier han i et intervju med cyclingnews.com.

– Alle kontrakter og sponsorer er på plass for 2016-sesongen, og det blir den siste sesongen i sykkelsporten for Tinkoff Bank og meg, sier Oleg Tinkov.

En av årsakene er at han ikke føler at sykkelsporten er klar til å gjennomgå forandringer på forretningsdelen. Tinkov ønsker blant annet at tv-avtalene i høyere grad skal komme de sykkellagene til gode.

– Jeg har innsett at ingen vil arbeide med meg i kampen for å endre forretningsmodellen for denne idretten.

Riis er velkommen

– De siste to-tre årene har jeg forsøkt å kjempe mot ASO (arrangøren av de største rittene, red.) og UCI (Det internasjonale sykkelforbundet), og jeg har forsøkt å finne nye inntekter via salg av tv-rettigheter, reklameartikler billetter, men ingen har støttet meg, sier russeren.

Dermed er sykkellaget til salgs. Tinkov er likeglad med hvem som kjøper laget, bare det blir lagt penger nok på bordet. Og det kan gjerne være Bjarne Riis, som han selv kjøpte laget av for to år siden.

– Jeg er likeglad med hvem som kjøper laget. Bjarne Riis må gjerne kjøpe laget tilbake hvis han ønsker det, sier Tinkov.

I år har russerens lag kjørt under navnet Tinkoff-Saxo, men Saxo Banks sponsorat utløper ved årsskiftet. Derfor er Tinkoff Bank eneste navnesponsor i 2016-sesongen.

Facebook kommentarer