Tobias Foss vant tempo-VM

Sharing is caring!

Tobias Foss trykket to fingre mot tinningen og spredte dem langsomt for å illustrere at hodet hans gikk i lufta.

Det var tilsynelatende vanskelig å fatte for den 25-årige nordmannen at han nettopp hadde vunnet VM i tempo i Australia som den første nordmann noensinne i eliteklassen.

Selv hadde Foss vanskeligheter med å sette ord på den sensasjonelle seieren.

– Det er så urealistisk. Beina mine var fine, men det er mer enn jeg torde å drømme om. Jeg kan ikke fatte det, sa Jumbo-Visma-rytteren i vinnnerintervjuet.

Tobias Foss brukte 40 minutter og to sekunder for å kjøre løypas 34 kilometer da han henviste tempospesialister som sveitseren Stefan Küng og Remco Evenepoel fra Belgia til henholdsvis andre- og tredjeplassen.

Foss forteller at en plassering i topp ti var målet, så han var overveldet over at han fra nå skal kjøre i den regnbuefargede verdensmestertrøya i minst et år. Han vil ære den så godt som mulig, understreker han.

– Det er min klart beste tempo i karrieren. At det skulle bli til gull hadde jeg ikke forestilt meg, sier Tobias Foss.

Umiddelbart etter rittet kunne man da også se at rittets nummer tre, Remco Evenepoel, spurte «hvem er Foss?» i en artikkel i mediet Sporza.

Tobias Foss vant Norgesmesterskapet i tempo i 2022 og 2021

Her i Norge regnes han som et stort talent, men på verdensplan har han vært et ubeskrevet blad.

– Jeg er ikke helt ukjent, men kanskje 50 prosent ukjent. Jeg ved godt at det er litt av et sjokk og en overraskelse, sier Tobias Foss til TV 2.

Facebook kommentarer