Vant VM med albuebrudd

Sharing is caring!

Med brudd i albuen vant den nederlandske sykkellegenden Annemiek van Vleuten landeveisrittet for kvinner under verdensmesterskapet i Wollongong lørdag morgen.


vleuten22

Van Vleuten slo til med 600 m igjen, og angrep ledergruppa på nattens 164,3 kilometer lange landeveisritt.

Hun og lagkameratene var i vanntro ved målgang etter den oppsiktsvekkende seieren.

Hennes andre tittel på landeveien kom etter at van Vleuten krasjet i onsdagens mixed team-stafett i VM og fikk et albuebrudd.

Det legger til van Vleutens legende som en av de tøffeste rytterne i sykkelsporten.

vleuten22 2

– Jeg visste at dette var min eneste sjanse, for albuen tillot meg ikke å spurte ordentlig. Det var et lite helvete med smerter i albuen, men nå er jeg verdensmester, sa van Vleuten.

Tre av de fem norske kom seg til mål. Mari Hole Mohr ble den beste norske med 39.-plass. Hun endte 4.57 minutter bak vinneren i mål.

Belgiske Lotte Kopekcy slo i styret i frustrasjon da hun ble nummer to, mens italienske Silvia Persico tok bronsemedaljen.

Det nederlandske laget pådro seg et slag i ansiktet da Demi Vollering trakk seg på grunn av COVID-19 og de var på bak i store deler av rittet.

Inne på de siste 50 km var det samling i feltet.

Plutselig startet australierne en rekke angrep, tydelig ivrige etter å øke tempoet for de to siste av de seks avsluttende rundene.

To runder igjen var det australske hjemmelagets Sarah Roy som gikk solo i den avgjørende Mt Pleasant-stigningen.

Så kom regnet, og da angrep polske Katarzyna Niewiadoma den bratte stigningen og sprengte feltet i filler.

Niewiadoma, tyske Liane Lippert, italienske Elisa Longo Borghini, danske Cecilie Ludwig og sørafrikanske Ashleigh Moolman-Pasio dannet ledergruppa.

Men forfølgergruppa, sterkt representert av vertsnasjonen og Nederland, var bare 23 sekunder bak i starten av den siste runden.

Den nederlandske rytteren Ellen van Dijk, som vant sitt tredje verdensmesterskap i tempo på søndag, brukte sin formidable kraft til å drive tempoet i front av forfølgergruppa.

De fem i tet ble tatt 13 kilometer fra mål, men de var i front igjen på toppen av Mt Pleasant på siste runde.

Så kom altså Vleuten 600 meter fra mål forbi og avgjorde rittet.

Facebook kommentarer