Tok nordisk-gull i VM-trøya

Sharing is caring!

Regjerende veteranverdensmester Arne Raaen (62) vant søndag nordisk veteranmesterskap i sykling i Sandefjord.

10514473 341512416005662 4829259490861540370 n

Foto: Even Grinvoll

VM-trøyas velkjente forbannelse gjelder ikke Arne Raaen fra Horten. I ført den regnbuefargete VM-trøya, som bevis på at han er verdensmester, kjærte han inn til gull i Nordisk mesterskap for veteraner i Sandefjord søndag.

– Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å sitte foran i feltet gjennom rittet og ikke slippe noen av gårde. Og være med på alle bruddene, og det klarte jeg, sa en jublende Arne Raaen til Tønsbergs Blads veteran, Even Grinvoll, etter målgang.

I den teknisk krevende løypa over 93 kilometer lå snittfarta på 40 km/t.

– Jeg har jobbet knallhardt for min tredje nordisk-triumf. Trener to ganger hver dag og har et solid støtteapparat med fysioterapeut, massør, styrketrener og et par til, sier den spreke 62-åringen.

Tidligere lagtempomester

Han er allikevel ikke noe ubeskrevet blad i norsk sykkelsport.

Han var tidlig på 70-tallet blant landets beste syklister og er norgesmester i lagtempo med Tønsbergs Cykkelklubbs sterke lag i 1972 og 1973.

Etter å ha vært borte fra sykkelsporten i 39 år, kom han tilbake for to år siden.

– På en Danmarkstur vinteren for to år siden bestemte jeg meg ved en tilfeldighet for å kjøpe racersykkel og startet opp igjen. Vant NM og nordisk første året, og kom på annenplass i VM, sier han.

I fjor gjentok han suksessen.

– Senere i år skal jeg forsvare VM-tittelen i Slovenia fire uker. Fredag om en snau uke skal jeg kjøre et ritt i Danmark for å teste meg med tanke på VM. Og etter det blir det trening med Potorpes, de siste 14 dagene før VM, for å spisse formen, sier Raaen.

{gallery}veteran_nordisk{/gallery}

Facebook kommentarer