Tour de France må utsettes

Sharing is caring!

I en tale mandag til det franske folk slo president Emmanuel Macron fast at coronakrisen gjør at store begivenheter med mange mennesker ikke kan komme på tale før tidligst midt i juli. Det vil i så fald ramme Tour de France som er planlagt fra 27. juni til 19. juli.

Det franske avisa Le Progres skrev deretter at Macron etter talen telefonisk hadde bekreftet at årets Tour de France ikke kan kjøres i juli på grund av coronakrisen.

Avisa har i ettertid endret artikkelen og har i stedet opplysningene fra «en kilde».

Macron talte mandag til nasjonen og forlenget portforbudet til 11. mai.

I den forbindelse fortalte han også at man deretter ville innlede en gradvis åpning av skoler og institusjoner, men slo fast at begivenheter med mange mennesker fortsatt vil være forbudt.

– Store festivaler og begivenheter med et stort publikum vil ikke kunne avholdes før tidligst i midten av juli, lød det fra
Macron.

Dermed må det tre uker lange etapperittet utsettes – dersom det skal bli kjørt i år.

Den Internasjonale sykkelforbundet UCI) har suspendert alle ritt frem til 1. juni, noe som har holdt liv i håpet om at Touren kunne kjøres som planlagt fra 27. juni til 19. juli.

Men mandagens melding fra det franske statsoverhodet betyr altså at Tour-boss Christian Prudhomme og resten av ASO (Tour-arrangøren) kan begynne å kikke etter nye datoer.

Tour de France var sist ut av sommerens store sportsbegivenheter som enda ikke var berørt av coronakrisen.

OL i Tokyo og EM i fotball er allerede utsatt til 2021, mens årets Wimbledon i tennis i juni har blitt avlyst.

Tour de France er uten sammenligning det største og viktigste rittet i terminlista økonomisk for både ryttere, lag og sponsorer.

Derfor er det mange som har en stor interesse i at Touren blir kjørt i år, men det er også et gigantisk logistisk prosjekt å skulle ombooke hoteller til så mange lag og personale samt finne nye datoer i en fra før av spolert og kompakt kalender.

Den oppgaven må nå ASO i gang med, hvis man skal tro meldingen fra Macron.

Facebook kommentarer