Tour de France starter i Danmark i 2021

Sharing is caring!

Danmark har endelig fått sin Tour de France start der de er vertskap for de tre første etappene i 2021.

Ideen om en Tour-start i Danmark kom for første gang rundt tusenårsskiftet. I mellomtiden har danskene vært vertskap for åpningsetappene i Giro d’ Italia.

Aldri tidligere har Tour de France startet så langt nord.

Etappene kjøres fredag 2., lørdag 3. og søndag 4. juli 2021.

tdf dan 2021

Da skal rytterne stifte nærmere bekjentskap med byene København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg.

Første etappe

13 kilometer tempo i København. Åpningsetappen starter ved H.C. Andersens Bulevard (Tivoli)  og avsluttes på Rådhusplassen i København. Løypa går i hjertet av den danske hovedstaden der man blant annet passerer det danske slottet og Nyhavn.

Andre etappe

190 kilometer fra Roskilde til Nyborg. Andre etappe starter i Roskilde og ender i Nyborg. Underveis vil man passere Storebæltsbroen hvor det forventes sidevind og sjanser for brudd.

Tredje etappe

170 kilometer fra Vejle til Sønderborg. Etappen avsluttes fem kilometer fra flyplassen slik at rytterne kan komme seg raskt til Frankrike.

Rittet ble presentert på Rådhuset i København torsdag formiddag.

Det er to et halvt år siden Danmark offisielt meldte sin interesse overfor den franske arrangøren. Underveis har både kongefamilien, regjeringen, kommuner og regioner, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark jobbet for at få rittet til Danmark.

Tour de France blir en av de største idrettsbegivenheter som er arrangert i Danmark. 190 land sender rittet, og over 900.000 tilskuere forventes å overvære de tre etappene i Danmark.

Budsjettet er satt til 88 millioner danske kroner, som finansieres ved 17 millioner kroner fra staten, 55 millioner kroner fra kommunene og 15 millioner kroner fra fylkene. I tillegg forventes det cirka 1 millioner kroner finansiert ved andre bidrag, eksempelvis sponsorinntekter.

En rapport utarbeidet av Deloitte i forbindelse med den siste Grand Départ utenfor Frankrike (Düsseldorf i 2017), viser at de økonomiske gevinstene for Düsseldorf var rundt 64 millioner euro.

Se pressekonferansen på Sykkelekspressens Facebook-sider!

Facebook kommentarer