Tour-vinner Froome er klar for hjelperrolle i OL

Sharing is caring!

Chris Froome vil gjerne igjen vinne Tour de France i 2016. Deretter drar han til OL i Rio. Ikke nødvendigvis som kaptein.

Froome har satt inn alt på å vinne sommerens Tour de France. Det vil i så fall være andre seier på rad og tredje i karrieren.

Kun to uker senere gjelder det OL i Rio og den 30-årige briten vil gjerne kjøre for OL-gull både på tempo som i fellesstart. Erfaringene sier bare at det kan være vanskelig å holde både form og motivasjon, og Froome er klar til å ta en annen rolle.

Det sier han til Reuters.

Chris Froome vil gjerne støtte lagkameraten og vennen Geraint Thomas, som selv uselvisk ofrer seg for Froome i de største sykkelrittene til tross for at han selv har potensiale til å få suksess.

Absolutt hjelp

– Hvis «G» er «flygende» og jeg ikke er det, så vil jeg helt sikkert hjelpe ham. Absolutt.

– Jeg vil være tilfreds med å hjelpe hvis det betyr at vi får en olympisk mester, sier Chris Froome til Reuters.

– Nøkkelen til alt er kommunikasjon. Særlig med «G». Vi har kjørt sammen i snart ti år. I OL vil det bli en meget åpen diskusjon mellom oss ute på landeveien.

Chris Froome har vært i Rio for at inspisere den 256,4 kilometer lange løypa med start og mål i Flamengo Park. Løypa har adskillige vanskelige stigninger, som gjør at det er en løype for klatrerne.

Facebook kommentarer