Intet toppresultat i sesongåpningen

Sharing is caring!

Team Coop-ØsterHus åpnet i dag sesongen i løpet Ster van Zwolle i Nederland. Lite vind og en stor velt satte en effektiv stopper for lagets drømme om en pallplassering.

coop zwolle16

Det var på forhånd forventet at vinden ville få en avgjørende rolle på de 177 kilometer rundt den nederlandske byen Zwolle. Men værgudene ville det annerledes, og dermed ble det vanskelig for Rogalands-laget å splitte feltet med deres velkjente offensive kjørestil.

Da det i stedet så ut til at et samlet felt skulle gjøre opp om seieren i Zwolle, satset laget på å få fram spurtsterke Oscar Landa. Det ble dessverre forhindret av en stor velt kort før mål, hvor både Oscar og Andreas Sandnes Olsen var direkte involvert.

– Stort sett hele laget blir fanget bak velten. Dermed mister vi sjansen for den topplasseringen vi hadde håpet på. Men sånn er sykling. Nå er vi i gang, og heldigvis ble hverken Oscar eller Andreas skadet i velten. De er begge klar til i morgen, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Beste Team Coop-ØsterHus-rytter ble igjen i år Håvard Blikra, men siste års nummer tre måtte i år nøyes med en 22. plass.

Ny sjanse i morgen

I morgen venter det rytterne fra Team Coop-ØsterHus en ny utfordring på 185 kilometer i det franske UCI-rittet Grand Prix de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini.

– Det blir noe helt annet i morgen med en 18,5 kilometer lang runde med to mindre stigninger. Forhåpentlig er det flere lag som vil være med å kjøre offensivt i morgen. Det er i hvert fall vår plan, sier sportsdirektøren.

Komplett resultatliste fra dagens Ster van Zwolle finnes her.

Facebook kommentarer