Tysk spurtmaskin tok andre etappeseier på rad

Sharing is caring!

Det tyske spurtoppgjøret mellom André Greipel (Lotto Soudal) og Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) uteble på sjuende etappe av Giro d’Italia da Kittel punkterte like før mål.

 Det utnyttet Greipel til å ta sin andre etappeseier i rittet i en dramatisk spurt der for øvrig ble klemt inne, men fikk kommet seg fri til slutt.

Dermed har Greipel og Kittel to seiere hver inntil videre i årets Giro.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) leder fortsatt sammenlagt foran danske Jakob Fuglsang (Astana).

Som på flere av de hittil kjørte etappene ble det en vill start med masse av utbruddsforsøk og kamp om klatretrøya på en tidlig stigning.

Det gikk mer enn 50 kilometer før det falt en smule ro over feltet, og et utbrudd på seks mann ble etablert.

I det satt Stefan Küng (BMC), Axel Domont (AG2R), Giulio Ciccone (Bardiani), Stefan Denifl (IAM), Ilia Koshevoy (Lampre) og Daniel Martinez (Wilier-Southeast).

På en liten kategori-4-stigning 40 kilometer fra mål satte flere spurtlag seg frem for å hente utbryterne, og den dobbelte etappevinnere Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) måtte slippe feltet.

Den lynhurtige tyskeren kom tilbake i feltet, mens sveitseren Küng i front gikk solo i jakten på etappeseier.

Da BMC-rytteren rundet porten for de siste ti kilometerne var forspranget nede på ti sekunder, og feltet anført av spurtlagene hadde full kontroll på den 22-årige sveitseren.

Vel fem kilometer fra mål oppsto det dramatikk da storfavoritten Kittel punkterte og dermed utspilte sin rolle i forhold til spurten.

Det utnyttet Greipel, som ellers så ut til å bli klemt inne i spurten, men med en dristig manøver kom han mellom to konkurrenter og presset sykkelen først over streken.

 

Facebook kommentarer