Disse sykler Tour of Norway for landslaget

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere som skal representere landslaget under Tour of Norway 18-22. mai. Fire av disse rytterne syklet også U23 fellesstarten i VM 2014 som endte med gull, bronse og femteplass til Norge.

Det er første gangen man stiller med landslag i Tour of Norway. Laget består av fem proffryttere og en klubbrytter i Tobias Foss.

gullag 2014

– Det er et veldig spennende lag der tre av rytterne har tatt VM medalje i U23 klassen. Dette blir på mange måter et gjensyn med de rytterne som har kjørt mest resultater for U23 landslaget de siste årene. Dette er også ryttere vi forventer å benytte oss mye av i årene som kommer. Bystrøm og Eiking vil normalt sett være sterke kort sammenlagt. Bystrøm er fortsatt litt usikker etter velt, men han er rapportert frisk og rask. Eiking er en type som skal gå svært godt oppover på de tøffere etappene. Det er mye spurtkraft i Daniel, Sondre og Skjerping, og vi ønsker å gå for resultater på de ulike etappene. De samme guttene har også kjempet i toppen av ritt sammenlagt tidligere. Sondre ble for eksempel nummer tre sammenlagt i Tour of Norway 2013, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Fem fra World Tour lag og en klubbrytter

Sammen med fem ryttere fra World Tour lag finner vi også en klubbrytter i Tobias Foss.

– Litt av det vi tenkte på med landslaget var å mikse erfarne proffer og unge talenter. Å sykle for landslaget i dette rittet vil være en stor motivasjonsfaktor for Foss. Jeg har ingen forhåpninger om resultater, men etter de Tobias har vist den siste tiden vet vi at vi får en rytter som kommer til å gi mye av seg selv, sier Kristiansen.

Følgende utøvere er tatt ut:

Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK/Team Katusha

Odd Christian Eiking, Bergen CK/FDJ

Sondre Holst Enger, Horten OCK/IAM Cycling

Kristoffer Skjerping, CK Sota/Team Cannondale Garmin

Daniel Hoelgaard, Sandnes SK/FDJ

Tobias Foss, Lillehammer CK

Facebook kommentarer