Tysk spurtmaskin tok suveren Giro-seier

Sharing is caring!

Lotto Soudal jobbet hardt for André Greipel, som kvitterte med en flott etappeseier i en massespurt.

 André Greipel tok dermed sin første seier i årets Giro d’Italia.

Den sterke tyskeren var suveren på det vanskelige oppløpet der han satte konkurrentene ettertrykkelig på plass med adskillige sykkellengder på 5. etappe.

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) hadde tidligere falt av feltet, og det utnyttet Greipel på fornemt vis.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er fortsatt i den rosa ledertrøya.

Kittel satt av før finalen

Dagens utbrudd måtte etter en rask og urolig start vente 40 kilometer med å komme vekk.

Daniel Oss (BMC), Alexander Foliforov (Gazprom), Amets Txurruka (Orica-Greenedge) og Pavel Brutt (Tinkoff) var de fire ryttere som slapp av sted, og nådde opp i et forsprang på mer enn seks minutter underveis.

En litt vanskelig og oppadgående oppløpstrekning på brostein i Benevento er noe som passer André Greipel (Lotto Soudal), som ikke har vært i nærheten av å kunne matche landsmannen Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) i de helt flate spurttoppgjørene.

Det fikk Lotto Soudal til å jobbe i fronten av feltet, og med rundt 60 kilometer til mål begynte man for alvor å gjøre inntok i utbruddets forsprang.

Med 40 kilometer tilbake var forspranget nede på halvannet minutt, men det var først ved inngangen til den avsluttende rundstrekning på seks kilometer, feltet fikk kontakt.

Kittel hadde falt av feltet i den lett kuperte og vanskelige løypa, og derfor var det åpnet for de øvrige spurterne i feltet.

Den sjansen lot ikke Greipel gå fra seg, og han knuste de øvrige spurterne på målstreken med en aldeles suveren spurtseier.

Facebook kommentarer