U23-landslaget ranket nummer 2 i verden

Sharing is caring!

Etter tre av årets sju nationscup ritt for U23 landslaget ligger Norge nå ranket som den nest beste nasjonen.

Rittserien som betegnes som en verdenscup for syklister under 23 år ledes av Danmark (56 poeng), mens Norge (43 poeng) og Frankrike (43 poeng) følger nærmest.

– Jeg vil si at det er litt over forventning med tanke på at vi sendte tre ryttere til World Tour sirkuset i fjor. Dette beviser samtidig at det er god ettervekst og at det gjøres en god jobb i sykkel-Norge, sier landslagssjef Stig Kristiansen i en pressemelding.

– En innebygget råskap

Kristiansen ledet U23 landslaget forrige uke og lot seg spesielt imponere over lillehamringen Truls Engen Korsæth.

– Det er ekstra spennende med typer som Truls som er en litt annerledes syklist enn det vi er vant med å se. Han har en innebygget råskap som jeg ikke tror vi har sett grensen på enda. Han gjør ting som mange trenger en forklaring på gjøreveldig enkelt. Det er fornøyelig å se, sier landslagssjefen.

Viftekjøring i Nederland

Etter tredjeplass i både Flandern Rundt og La Cote Picarde avsluttet landslaget en hektisk uke med etapperittet ZLM tour i Nederland denne helgen. Første etappe gikk fredag formiddag og var preget av vind og viftekjøring.

– Det var til dels sterk sidevind og mange falt av. To ryttere gikk ifra på slutten og holdt helt inn, mens vi hadde med fire mann i neste gruppe på rundt 40 ryttere. Både Truls Engen Korsæth, Amund Grøndahl Jansen, Fridjof Røinås og Anders Skaaseth kjørte veldig bra og satt med her. En sen punktering på Fridjof gjorde at ingen norske var langt fremme i spurten om tredjeplassen, oppsummerer Stig.

Hoelgaard spurtet til nok en tredjeplass

Etapperittet i Nederland fortsatte med lagtempo der Norge ble nummer 6. Tidene fra lagtempoen betydde naturlig nok mye for sammendraget. Etter sterk kjøring på samtlige etapper endte til slutt Truls Engen Korsæth som nummer 9 sammenlagt. På tredje og siste etappe markerte Norge seg med nok en topp 3 plassering.

– Daniel ble nummer 3 i spurten etter at han var løs med 3 dansker og en annen rytter de siste 2 kilometerne. Dessverre ble Daniel litt innesperret på oppløpet og kom seg aldri forbi de to danskene i front, forteller Kristiansen.

Facebook kommentarer