Valverde gjentok suksessen i Belgia

Sharing is caring!

Spanjolen Alejandro Valverde vant onsdag Fleche Wallonne for andre året på rad og tredje gang i karrieren.

valverde flesche

Valverde var som ventet sterkest på den bratte Mur de Huy, hvor det tradisjonsrike rittet har mål. Denne gang vant han spurten i en mindre gruppe som blant annet ble etablert i kraft av en ny stigning seks kilometer fra mål.

Franskmannen Julian Alaphilippe (Etixx-Quickstep) og Michael Albasini (Orica Greenedge) tok henholdsvis andre- og tredjeplassen.

Årets Fleche Wallonne var rammet av usedvanlig mange velt. Lars Petter Nordhaug kom ikke til skade tross et par turer i asfalten, men måtte bryte.

– Jeg har det greit fysisk. Jeg slo meg litt, men det er ikke noen skade, sa han til TV 2.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig å gå glipp av å kjempe om topplassene. Jeg så nettopp avslutningen og det så ikke ut til at det gikk altfor fort. Jeg følte meg nemlig fantastisk i dag. Jeg lå også veldig godt plassert før velten, fortsatte han han.

I rittets siste minutter så det ellers ut til at Lottorytteren Tim Wellens skulle ta seieren. Han stak av med omtrent fem kilometer fra mål, og ble først innhentet innenfor de siste 500 meterne da Valverdes hjelperyttere hadde tatt ansvar og kjørt ham ind.

Denne ukes klassiske sykkelritt i Ardennene fortsetter med Liege-Bastogne-Liege på søndag.

Facebook kommentarer