Ung franskmann vant 1. etappe i Paris-Nice

Sharing is caring!

Det ble den 24-årige franskmannen Arnaud Demare som kom først over målstreken på mandagens etappe av Paris-Nice.

FDJ-rytteren Arnaud Demare vant første etappe av Paris-Nice etter en intens avslutning som endte i en mindre massespurt.

Det var Sky-rytteren Ben Swift som åpnet spurten, men briten kunne ikke holde Demare bak seg og endte som toer.

Nacer Bouhanni var på hjul til Demare, og det var kanskje ventet at Cofidis-spurteren kunne vinne etappen, men han kunne heller ikke spurte forbi Demare.

– Jeg har ventet veldig lenge en triumf som dette. Å vinne en en etappe i et ritt som Paris-Nice er stort, sier Demare til TV2.

Alexander Kristoff fikk teknisk trøbbel mot slutten av rittet. Han endte til slutt på 62.-plass.

– Jeg måtte bytte sykkel mot slutten, det var litt uflaks. Hadde jeg unngått det, tror jeg at jeg kunne ha kjempet om seieren, sa Kristoff i et intervju med norsk TV 2 etter målgang.

Kristoffs norske lagkamerat i Katjusja, Sven Erik Bystrøm, ble nummer 128 på etappen. Vegard Stake Laengen (IAM) ble nummer 132. Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard (begge FDJ) ble henholdsvis nummer 163 og 164 på etappen.

I sammendraget leder australieren australieren Michael Matthews, som vant søndagens prolog med tre sekunder ned til nederlandske Tom Dumoulin.