Van Avermaet vant klassikernes forrett

Sharing is caring!

Greg Van Avermaet slo verdensmester Peter Sagan i Omloop Het Nieuwsblad og fikk en fin seier i hjemlandet.

Greg Van Avermaet åpnet landeveissyklingens brosteinsesong med et brak da belgieren lørdag slo verdensmester Peter Sagan på de siste meterne og kjørte først over målstreken i Omloop Het Nieuwsblad etter 200 kilometer med bratte åser, småveier og brostein ved Gent.

Omloop Het Nieuwsblad teller i nest høyeste løpskategori, men løpet markerer vårsklassikernes snarlige komme og ses som en indikator på hva som venter i de helt store rittene.

Flere ganger underveis i rittet var verdensmester Peter Sagan (Tinkoff) aktiv i front, mens en tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC) kom i fokus for en velt som satte ham ut av spill før sluttfasen.

Til gjengjeld kunne BMC glede seg over sterk kjøring fra Greg Van Avermaet, som kom med i Sagans spennende utbrudd som så sterkere og sterkere ut.

Sagan satte tempo

Den godt kjørende Sagan benyttet løpende momentene til å presse tempoet opp og dermed presse de rytternes som hadde vært avsted tidligere på dagen ut av frontgruppen.

Med 15 kilometer til mål satt Peter Sagan og Greg Van Avermaet alene med Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Alexis Gougeard (AG2R) og Luke Rowe (Sky).

Med tre kilometer til mål lå feltet 25 sekunder etter de fem, som derfor måtte passe seg for å kunne avgjøre løpet seg imellom på de brede asfaltveiene inn mot Gent.

Det gjorde de. Van Avermaet åpnet spurten, og Peter Sagan kunne ikke følge ham.

Verdensmesteren måtte nøye seg med andreplassen. Tiesj Benoot ble nummer tre.

Ingen av de norske klarte å henge med blant de beste.

Vegard Stake Laengen ble beste nordmann, mens Alexander Kristoff havnet langt bak.

– Jeg fikk ødelagt bakhjulet underveis, måtte vente på bilen og tapte litt på det. Så var det en ny velt like etterpå, sa Kristoff til TV 2.

Facebook kommentarer