Vangstad vant i Danmark

Sharing is caring!

Andreas Vangstad fra Team Sparebanken Sør vant søndag den danske klassikeren Fyen rundt.

 vangstad fyn

Det lå an til en massespurt, men en kilometer fra målstreken tok Vangstad sjansen og kjørte fra feltet, og det var det siste feltet så til rødtoppen.

– Jeg fikk ikke noen stor luke. Jeg kikket meg tilbake noen ganger og så at feltet var ganske nær meg. Da det sto igjen én kilometer var det bare å kikke fremover, gi alt det jeg hadde og håpe at det skulle holde helt inn. Det gjorde det – så vidt, sier Vangstad til Team Sparebankens Sørs hjemmeside.

Vangstad vant også sisteetappen i Tour of Norway, dog på en annen måte der han hadde opparbeidet seg en stor luke til feltet.

– Men sammenligningen med det jeg opplevde på sisteetappen i Tour of Norway, den går helt klart i favør av Tour’en. Det var jo et større ritt med større oppmerksomhet både fra publikum og media. Dessuten var følelsen over målstreken langt bedre; da var jeg sikker på seier og kunne nyte det. I dag var jeg usikker og våget ikke juble på samme måte, sier Andreas Vangstad.

Fyn rundt er en stor klassiker i Danmark, og det er blant danske sykkelryttere stor prestisje å vinne rittet som har 1.2-staus. Vangstad er den første ikke-danske som vinner rittet siden 1998.

Facebook kommentarer