Vuelta-ryttere falt som fluer i ny belgisk seier

Sharing is caring!

Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step) vant onsdag for anfre gang i årets Vuelta a España.

På 5. etappe var den belgiske rytteren raskest i spurten etter en finale preget av velt.

Etappen gikk over 171,3 kilometer fra Viviero til Lugo i det nordvestlige Spania, og på målstreken vant Gianni Meersman foran Fabio Felline (Trek). Kévin Reza (FDJ) ble nummer tre.

Da veltene skjedde innenfor de tre siste kilometerne, får de antagelig ingen innflytelse på sammendraget.

Etter et par etapper med mindre, men harde stigninger kunne rytterne onsdag nøye seg med 171,3 relativt flate kilometer.

Med det i sikte stakk Tiago Machado (Katusha) og Julien Morice (Direct Energie) i utbrudd straks fra starten av etappen.

30-årige Machado kjører sin fjerde Vuelta, og 25-årige Morice er debutant. Den unge høye franskmannen kunne kjøre med vissheten om lagkameraten Lilian Calmejanes triumf på 4. etappe hvor også han som grand tour-debutant utnyttet et utbrudd til karrierens største etappeseier.

Slik gikk det ikke for Julien Morice, for med 70 kilometer til mål hektet rutinerte Tiago Machado ham av.

Portugiseren fortsatte alene, men det er ikke mange muligheter for de rendyrkede spurterne i årets Vuelta, og det var på forhånd ventet at spurtlagene ikke ville la onsdagens sjanse gli fra seg.

Med 14 kilometer til mål hentet hovedfeltet Tiago Machado.

I finalen forsøkte Simon Clarke (Cannondale) og Philippe Gilbert (BMC) å kjøre vekk i en liten stigning et par kilometer fra mål, og i feltet bak dem var der to velt i hovedfeltet.

Det betydde at spurten skulle avgjøres i den absolutt forreste delen av feltet som ikke var involvert i eller bremset av veltene.

Facebook kommentarer