TDF sett fra Skien: Etappe nr 9, men før det, en ung lovende syklist – har syklet sitt siste ritt

Sharing is caring!

Så før det i det hele tatt kan kommenteres eller skrives noe som helst om TdF, går våre tanker til Andre Dreges nære og kjære.

Andre Drege

Av JON RANGFRED HANSSEN

Det ufattelig triste budskapet om Andres bortgang under etappen i Østerrike i går, har lammet en hel (sykkel)verden. En ung mann, som ofret alt for sykkelsporten, denne gang i verst mulig betydning. Hvil i fred, Andre!

Da føles det nesten meningsløst å skulle kommentere og vurdere andre (!) syklister suksess og muligheter i TdF .
Derfor må det nesten bli sånn. En liten kommentar – og så går tankene til Andre Drege.

At Jonas Abrahamsen`s store dag i TdF skulle være på samme dag som sykkelfamilien mistet en ung lovende rytter gjør at gårsdagens incidenter nok vil bli en kobling som huskes i fremtiden.

En absolutt fullstendig ellevill etappe fra Jonas som kjørte i brudd i 175km. av en etappe på 190 km., sto egentlig ikke til troende. Nervøsiteten hos sportsdirektørene i bilene var påtagelig når avstanden var blitt 6 min, og feltet kun holdt avstanden på samme nivå, til tross for solid kjøring av flere lag i feltet.

Selvfølgelig var det en umulig oppgave for Jonas, men det var mer enn en hjelperytter som måtte jobbe steinhardt for lønna si for å hente ham i går.
Det spørs om både publikum og rytterne i feltet har opplevd noe lignende. Jeg mener bestemt at det gikk unna 15 mil solo der med 44-45km/t i snitt. Vi bør søke om å få tempoetappene i TdF opp mot 15 mil!.

Og underveis fikk vi også endel signaler om at UnoX nok opptrer i en litt svekket utgave av TdF. Søren W er ikke seg selv i det hele tatt, og jeg mistenker at det ligger mer enn ettervirkninger av en velt bak. At ryttere får en “dupp” i formen er dagligdags, og jeg tror dessverre at Søren ikke er på sitt beste nå.

Det gjelder sannsynligvis flere av UnoX gutta også. Fram til nå har Jonas, og Jonas relaterte resultater, i stor grad utgjort “beholdningen” til UnoX. Og – jeg tror vi må belage oss på ytterligere bidrag fra den kanten, for å øke beholdningen på suksesskontoen til laget
Tidligere har jeg skrevet at det beste vi kanskje kan håpe på for Alex er en podieplass, og den har han innkassert allerede.

Dagens etappe skulle være “the chosen one” for laget, men jeg er redd den mulige etappeseieren i dag sitter fryktelig langt inne. En frisk og uthvilt ( ..hm …kan rytterne kalles friske og uthvilte etter 8 etapper da? …) Jonas A skulle vært det sterkeste kortet i dag, men hvis han i det hele tatt kan regnes med i dag – etter 175 km, mer eller mindre solo i går- kommer jeg til å bli …( ..hva er det verste å risikere ..?) avholdsmann.

I tillegg er det en etappe som er viet ekstra oppmerksomhet, fordi sammenlagtgutta er livredde for å tape tid. Det betyr sterk involvering av de lagene, men samtidig også muligheter for et “ufarlig “ brudd.

Jonas påstår at beina er bra….hva kan vi forvente oss da ??