Tour de France -sett fra Kleiva og Skien, dag 7

Sharing is caring!

På den syvende dagen…

…har Uno-X en mann i contention . Søren Wærenskjold skal forsøke å hente en god plassering  for laget sitt ! Mer om det – lenger ned ..

Av JON RANGFRED HANSSEN

Den sjette etappen var en ny spurtetappe, og viste med all mulig tydelighet hvor skjør en slik etappe er. Med ambisjonsnivået til UnoX er en åttende plass egentlig ingen suksess. Den går liksom ikke inn i historiebøkene som en “ ny” triumf. Alt annet enn topp 3, er et lite nederlag.

Målsettingen er både tydelig og uttalt ; det er en etappeseier !

Vi får nesten si at; endelig – ble det en triumf for den nederlandske stallion, Dylan Groenewegen. Han har slitt med å slippe alle kreftene løs etter den famøse duellen med Fabio Jacobsen i Polen for noen år siden.

Jacobsen kunne like gjerne vært en del av dagens overskrift ,  og reist opp i “det høye”. Men, han også – kom tilbake og prøver å finne sitt sanne jeg.

Jacobsen er ikke helt der enda, men Groenewegen kom  ut av skyggenes dal i går, og viste hvor hurtig han er. (..kan være)

The Manx Missile hadde muligens feiret onsdagens triumf med  for mye oppmerksomhet , og manglet nok  absolutt tilstedeværelse i går .

Astana laget brukte unødvendig mye krefter underveis.

I tillegg bruker Astana laget unødvendig mye krefter underveis, og slukner der det blir aller viktigst . Siste kilometer.

UnoX gjør forsåvidt en glimrende jobb, men de leser nok ikke de “gode tipsene” i artiklene her. Etter onsdagens 3.plass, hadde vi en nokså detaljert oppskrift på hva som kan gi suksess.

Fremdeles bruker UnoX kruttet for tidlig, og i kombinasjon med at Søren ser ut til å være hemmet av velten …blir Alex bare en ( liten) brikke- i spillet på siste 300m.

Fremdeles bruker UnoX kruttet for tidlig.

En svekket MvdPoel gjør  et godt opptrekk for Philipsen, men når ingen av de to er på sitt skarpeste – åpner det altså for andre hurtigtog. Denne gangen het det toget Groenewegen.

 

Uno-X ? … som skrevet over, de er litt for tidlig “på”. I tillegg  burde de nok stokke kortene annerledes. Søren har ikke ( så langt i TdF ) det sjuke trøkket han hadde i fjor. Så i stedet for å holde Alex i tet til 200 m merket – siger begge bakover før 200 m merket.

Klarer UnoX å komme seg fram med 1,5- 2km igjen, kan det faktisk gå helt hjem. Forutsetningene er følgende : ( sånn tilstanden på gutta er pt.) Bruk denne rekkefølgen ;  Tiller, Søren, Jonas, Magnus og Alex. ! DA får de utnyttet ressursene sine optimalt . Både Jonas og Magnus viste i går at de har bedre trøkk enn Tiller / Søren, og da må rekkefølgen endres.

Vi har sett det – gang på gang- at når Jonas går i tet, blir feltet en strek, og det er ingen andre lag som ypper seg på siden(e). Magnus ser ut til å inneha fartsressursene til å holde trøkket fra 400 til 150 igjen, …

…er vår “anbefaling  😉

Det forundrer meg likevel at Jonas får stallordre  om å “gi bort “ 20 spurtpoeng.

Jonas tok nødvendige  grep – i går igjen- og plukket “dagens poeng”. Han har etterhvert fått så stor respekt i feltet, at det er ingen som “kødder” med det som skal være hans poeng. Fortsett sånn !

Det forundrer meg likevel at han får stallordre  om å “gi bort “ 20 spurtpoeng i går. I stedet for å gå  fram å innkassere 20 gratis poeng på trøya, får han stallordre om å  “ sitte å surre seg ned i feltet igjen” .

Hva f/&%&% er det da? Zingle hadde ikke gjort motstand, og Jonas hadde fortsatt vært helt der oppe , nr 2 ( han er der, nr .3 ), men med 20 flere poeng.

Jeg sliter med logikken .

I dag ? Tempo ..

I dag får vi fasiten på at TdF handler aller mest om- sammenlagtlista. Det er nok ikke usannsynlig at vi får de “4 store” helt øverst på lista. Løypa er allikevel såpass fordelaktig for tempospesialistene, at de bør blande seg inn på topp 5 lista. Jeg tror Poga igjen kommer til å vise hvem som er sjef, men han kommer til å få svært skarp konkurranse av Remco. Han vil  gjerne vise at ikke alt i TdF dreier seg om Poga. WvAert kommer også til å markere seg, kanskje formen hans ..er på vei.

I dag får vi fasiten på at TdF handler aller mest om- sammenlagtlista.

På en topp dag skulle Søren kunne prestere en podieplass i dag. Løypa er nesten skreddersydd for mandalitten. Jeg er litt mer usikker på om formen er tilsvarende bra. Prove me wrong, Mr Wærenskjold

 

Ha en tempostyrt ettermiddag !