Vingegaard tapte sekunder til konkurrentene

Sharing is caring!

Remco Evenepoel vant tourens første temporitt fredag. Danske Jonas Vingegaard ble nummer fire.

Den belgiske verdensmesteren i disiplinen levde opp til status som favoritt og tilbakela de 25 kilometerne raskest. 28 minutter og 52 sekunder var vinnertiden på etappe 7.

Det var 37 sekunder raskere enn Jonas Vingegaard, som ble nummer fire på etappen.

Jonas Vingegaard er nå 1 minutt og 15 sekunder bak Tadej Pogacar sammenlagt.

Primoz Roglic ble nummer tre med en tid som var tre sekunder raskere enn sin tidligere danske lagkamerat. Rittets ledende rytter, slovenske Tadej Pogacar, krysset målstreken på nest raskeste tid – 12 sekunder bak Evenepoel.

Temporittet bød dermed på et nytt tidstap i sammenlagtkonkurransen for Jonas Vingegaard, som nå er 1 minutt og 15 sekunder bak Tadej Pogacar.

Kjedet hoppet av for Evenepoel

Tradisjonen tro skulle klassifikasjonsfavorittene sendes av gårde som de siste.

Før det var flere tempospesialister i ilden . Franske Kévin Vauquelin, som vant etappe 2, leverte en glimrende tid og gikk inn i det varme setet.

Etter 20 minutter i stolen måtte imidlertid franskmannen gi plassen videre til belgiske Victor Campenaerts, som ble notert for en tid som var 76 hundredels sekund raskere enn Vauquelin.

Campenaerts ble der helt til Primoz Roglic hadde rullet over målstreken som femte sistemann. Den slovenske Bora-kapteinen syklet en flott tempoetappe og var 18 sekunder raskere enn Campanaerts.

Sloveneren rakk imidlertid knapt å sette seg i stolen da de tre beste på tabellen brølte av gårde på temposykkelen.

Klokka 16.56 var Jonas Vingegaard ut som tredje siste rytter – to minutter før Remco Evenepoel og fire før mannen i den gule trøya, Tadej Pogacar.

På første mellomtid etter 8,6 kilometer var Jonas Vingegaard kjent for raskeste tid så langt. Men den ble raskt slått av Remco Evenepoel, som var 11 sekunder raskere enn dansken. Tadej Pogacar viste seg å være åtte sekunder raskere enn Vingegaard på de første 8,6 kilometerne.

På andre mellomtid var Jonas Vingegaard også raskest foreløpig, men igjen måtte han se seg slått av Evenepoel og Pogacar like etter. Etter 14,4 kilometer var belgierens ledelse over Vingegaard 23 sekunder. Pogacar var 13 sekunder raskere enn sin danske rival på andre mellomtid.

På tredje og siste mellomtid var Remco Evenepoel igjen raskest av de tre. Pogacar var seks sekunder bak, Vingegaard 28 sekunder bak.

Like etter mellomtiden mistet Remco Evenepoel kjedet, men den belgiske verdensmesteren gjorde et hopp med sykkelen, fikk kjedet på igjen og brølte mot mål på raskeste tid.

Evenepoel er nå 33 sekunder bak Pogacar i kampen om den gule trøya.

Lørdag venter en flat etappe som ikke ventes å ende mye på resultatlista.

Resultater