Tour de France – sett fra Skien

Sharing is caring!

Tour de France fra Skien spør du? Ja, spør gjerne . Hvem er fra Skien , og hva har de med TdF å gjøre? Jeg heter Jon, og har holdt på sykling i ..noen år.

En av de jeg har hatt gleden å jobbe med i nå 12 – 13 år – er Jonas !

Jonas who ?

Du så ham muligens i TdF i dag ; Jonas Abrahamsen.

For en rytter – for en overraskelse , superlativene haglet etter dagens etappe .

«Ekspertene» er over seg av begeistring. Bra ! Jonas viser – igjen , at han er i ferd med å etablere seg som en av verdens beste syklister .

Kjører folk som Ion Izaguirre og Mohoric tvert av hjul i kampen om klatretrøya . Egentlig skal det ikke være mulig for en nå snart 80 kg koloss.

Men, for bare 3 år siden var han 62 kg, og kanskje Norges beste klatrer! Ikke ? Sjekk listene fra » Fjolls til Fjells» eller hva nå bakkerittet på Gol heter. Jonas kjørte, på tross av stallordre – fletta av f.eks sin egen stallkamerat Torstein Træen – nettopp hyllet etter sin triumf i oppkjøringen til TdF. Ikke med støtte fra ledelsen i UNO , men på » ordre» fra undertegnede .

Jonas hadde – og har – fremdeles , i sin «forkledning» på 80 kg, en helt eventyrlig evne til å sykle oppover. Jeg våger påstanden at hadde man beholdt ham i «original» innpakning» – pluss noen kilo, si 68 -70 kg hadde han kjørt fra de – aller – fleste oppover. Men nå er han nærmere 80kg og må disponere ut fra det.

Så – konverterte han – fra spjæling til – klassiker lærling . Ikke helt etter min smak, men , ok , det gir resultater. jmf i dag ..og hele 2024 forsåvidt.

At ledelsen i Uno X, selv etter vårsesongen(ikke) forstår hvilken juvel de har på laget , får stå for deres regning – men jeg kan ikke unngå å bli litt svett , både bak ørene og andre steder – når jeg hører – FØR – etappen i dag- at Magnus Cort skal kjøre hjem » etappeseieren» for laget. Da våger jeg spørsmålet : Hvor er virkelighetsorienteringen ? Magnus svarte forsåvidt kontant på spørsmålet ved å få 25 min i «sekken» i dag .

Jonas kjører i klatretrøya i morgen.

Han kommer nettopp fra Belgia – hvor han skal ha største del av æren / sammen med Tiller, for at Søren kunne triumfere sammenlagt. I NM fikk han oppleve hvordan det er å være favoritt og ha et «samlet» felt i bakhjulet – fra start til mål .

Nå skal han prøve å ta en etappeseier i TdF, hvilket han vanskeliggjorde med sin enorme kjøring i dag. Ingenting kommer gratis etter denne oppvisningen, men styrken og viljen er der, så jeg både tror – og håper- at muligheten vil materialisere seg .

I dag er det også tid for å takke de som har hatt troa på Jonas siste 10 årene, etter fryktelig «mas » fra meg .

Stein Bråthen , Takk for gratis Bianchi !
Morten Hegreberg , takk for plassen på Ridley laget !
Lars Holm, takk for plassen på Ringerike og Uno X development !

( Telemark Idrettskrets: takk for stipend)

Og finally ; takk til Kurt Asle , som «ga etter» og tok Jonas med på TdF laget i fjor !

Vi gleder oss til fortsettelsen !

JR


Jon Rangfred Hanssen (født 19. juni 1956) er en tidligere norsk syklist. Han ble nordisk mester i 1978. Han ble norsk mester i fellesstart i 1980. Etter han sluttet å sykle har han blant annet vært trener. Han har også vært rådgiver for sykkelsøstrene Anita og Monica Valen og Jonas Abrahamsen.