Tour de France – sett fra Skien, 2. etappe

Sharing is caring!

1. etappen kjørt !

Hva venter dere videre ?

Av JON RANGFRED

Dagens etappe er erklært som spurtetappe, ferdig opplest og vedtatt .

Så får vi se hva som skjer. Hvor hissig er Poganator på å ta trøya tidlig, og hvordan er egentlig styrkeforholdet mellom de 4 store? Det skulle ikke forundre meg om Poga gjør et par seriøse forsøk med 30 ..og eventuelt 15 km igjen, men da må han nok regne med at «turtelduene» van der Aert og vdPoel sitter limt i bakjulet.

VdAert er allerede godt på skuddhold for å bekle Ibsen`s rollefigur » Den grønnkledde» og vdPoel er ute etter etapper. Så da tenker jeg at et kraftforbruk av UAE og Poga vil være unødvendig bruk av ressurser, men spørsmålet er nok om han greier » å holde seg» . Dagens etappe vil dermed kunne gi oss svar på mer enn hvem som har det best drillede spurttoget .

I Lidl er det all in for Mads P, og dermed er han kanskje dagens heteste tips. Gårsdagen avslørte likevel at han ikke er på sitt skarpeste, slått av både vdAert og Poga i spurten. Men – det sto ikke om seier, og personlig tror jeg at Mads er hissigere på etappeseire enn på den grønne ..

Hva så med Skien og ( Uno X 😉 ) i dag ?

Klarer de, vil de, og kan de …forsvare trøya til Jonas ?. Vi får i alle fall svar på om de vil. Om de klarer det , blir en annen skål.

Jonas har så og si gjort alle sine resultater ut fra egne ferdigheter. Få, om noen – av lagkameratene kan knipe særlig mye av æren for det han har oppnådd denne sesongen.
Sjøl har han i alle år vært lagets beste bidragsyter for at andre skal oppnå resultater, og det er vel på høy tid at «payback» nå inntreffer.

Både Tiller, Tobias HJ og Cort bør være der for klatretrøya i dag, og sørge for at han får noen lettkjøpte poeng . Dvs vi kan ta bort lettkjøpte – den rekka med superklatrere som ligger nærmest Jonas vil
sørge for at det ikke blir noen «free lunch» i dag. Det beste hadde kanskje vært om noen «poengløse » kom avgårde , og slåss om dagens 4 første muligheter .

Jeg ser fram til å oppleve lagets disponeringer på dagens etappe. Hva er klatretrøya verdt for Uno X ?, det får vi svaret på i dag.

Som forutbasunert «spurtetappe, vil nok disponeringene gå i retning av Kristoff. Etter en hard dag i går og litt ruglete oppladning til TdF tror jeg ikke at han er i stand til å fighte topp 3 i dag, og da bør det vel være bedre for Uno X å prøve og beholde trøya. Time ( svis) …utover ettermiddagen vil show(e) .

Jeg tror det blir en forrykende etappe – som gjerne kan ende i den «forutbestemte» spurt, men mye vil komme til å skje …før det …

God fornøyelse , ( pass dere for varmen …;-) )

JR