Cummings vant

Sharing is caring!

På nok en varm dag i årets Tour de France sørget et tidlig brudd for seier til briten Stephen Cummings etter en bratt stigning mot mål.


cummings tfd15

På vei inn mot målgang i Mende var det Ag2r-rytteren Romain Bardet som ledet, men Cummings og Thibaut Pinot tok innpå, og de tre kom over den siste toppen nesten samtidig. På det korte oppløpet var det Edvald Boasson Hagens romkamerat i MTN-Qhubeka, Stephen Cummings, som sikret seieren.

– Jeg visste at jeg ikke er den sterkeste klatreren, og at det kom til å bli vanskelig. Jeg brukte de siste ti kilometerne på å se etter en mulighet, og selv om flere rykket holdt jeg meg rolig, og ventet og ventet, sa Cummings etter seieren.

– Jeg har alltid drømt om å vinne en etappe som dette, sa briten.

Pinot på andreplass var to sekunder bak, og Bardet ble nummer tre, slått med tre sekunder.

Den 14. etappen av Tour de France startet lørdag i Rodez på 575 meter og sluttet etter 178.5 kilometer i Mende. Rytterne måtte gjennom et kupert terreng før målgang.

Utbryterne fikk dominere

Etter at det tidligere bruddet gikk slet forfølgerne med å ta innpå teten.

Helt framme angrep Etixx-rytteren Michal Golas, og blant annet FDJ-rytterne jobbet for å tette luka.

Golas økte avstanden, og da det gjensto 18.5 kilometer hadde han en luke på rundt 24 sekunder til utfordrerne.

Før stigningen opp til 2. kategorien Côte de la Croix Neuve på 1055 meter måtte rytterne opp 4. kategorien Côte de Chabrits. Golas hadde da fått selskap i tet av Cannondale-Garmins Kristjan Koren. Da det gjensto under en mil var avstanden til nærmeste utfordrere nede i 18 sekunder. Hovedfeltet lå da fortsatt nesten seks minutter bak. Posisjoneringen startet i nedkjøringen før den siste stigningen, og flere ryttere måtte slippe.

Forfølgerne hentet inn Golas og Koren mot slutten av bakken med stigning på gjennomsnittlig ti prosent, og Bardet angrep og fikk en lite luke ned til utfordrerne. Han fikk følge av flere, og ble for stiv i spurten, og kom inn på tredjeplass.

Quintana opp på andreplassen

Sammenlagtlederen Chris Froome syklet inn som nummer 20, 4.15 etter landsmannen Cummings. Han rykket fra utfordrer Nairo Quintana de siste meterne, og slo ham me ett sekund. På plassene bak fulgte Alejandro Valverde, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Tejay Van Garderen og Robert Gesink. Det betyr at utfordrerne ikke klarte å ta innpå Froome. Sky-rytteren leder sammendraget 3.10 minutter på Quintana som overtok annenplassen fra Van Garderen.

Edvald Boasson Hagen syklet i mål 19.24 bak lagkameraten.

– Det er helt rått. Han har vist styrke i flere dager nå, sa Boasson Hagen etter målgang. På spørsmål om sin egen etappe sa han at det var tøft, og at det muligens kunne skyldes at han ble dehydrert på fredagens etappe.

– Jeg kunne vært mye bedre. Det var ekstremt varmt og hardt i starten.

Alexander Kristoff syklet i mål samtidig med landsmannen.

Facebook kommentarer