Flott Giro-comeback av slagen Astana-italiener

Sharing is caring!

Inntil fredag hadde årets Giro d’Italia vært en skuffelse for Fabio Aru fra Astana.

aru giro15 17

Men med en imponerende solokjøring på dagens siste stigning fikk den unge klatreren vist at man bestemt ikke skal avskrive ham.

Astana-rytteren satte av de øvrige sammenlagtrytterne og understreket det talentet som bare ikke hadde fått lov å utfolde seg i årets ritt.

Alberto Contadors sammenlagtledelse skrumpet en smule, men han har fortsatt fem minutter å gi av på de to siste etappene før finalen i Milano søndag.

Sammenlagtrytterne holdt seg for øvrig i skinnet til etappens siste stigning. Contador fikk også hjelp av Astana til å holde fart i tetgruppa så ingen fikk mulighet for å stikke avgjørende av.

Men med 10 kilometer igjen åpnet Astana kampen om etappeseieren med et angrep fra den Mikael Landa, som allerede to ganger tidligere i årets ritt har opplevd å bli bli hyllet for en etappeseier.

Fortsatt solid ledelse til Contador

Contador svarte fint igjen, men fikk også Aru med på slep. Italieneren slo kontra, og denne gang valgte Tinkoff-Saxo-kapteinen ikke å svare igjen.

Det var en annen sardinier enn vi har sett tidligere i rittet som akselererte på vei opp mot målet i Cervinia.

Gradvis økte han forspranget til gruppen med Contador, som med et forsprang på mer enn seks minutter til den 24-årige italiener ganske visst også hadde en del å gi av og kunne tillate seg å kjøre mer avventende.

I mål var Aru 1.18 minutter raskere enn sin spanske konkurrent, og med jubeltårer i øynene kunne han konstatere at han rykker fra tredje- til andreplassen i sammendraget.

Alberto Contadors forsprang til Aru utgjør nå 4,37 minutter, mens Mikel Landa er 5.15 minutter fra den rosa ledertrøya.

Facebook kommentarer