Forbundet er bekymret

Sharing is caring!

Styret i Norges Cykleforbund (NCF) er bekymret over den økonomiske situasjonen etter sykkel-VM i Bergen. Et ekstraordinært forbundsting blir holdt 20. januar.

Fredag satt sykkelstyret i et ordinært møte på Gardermoen. Der var økonomien i arrangørselskapet Bergen 2017 høyt oppe på agendaen. Verdensmesterskapet i september ble en stor publikumssuksess, men i regnskapet er det blodrøde tall.

Det har lenge vært klart at det går mot et solid VM-underskudd. Torsdag ble det kjent i mediene at det står verre til enn offentligheten hadde forestilt seg.

– Forbundsstyret ser svært alvorlig på den økonomiske situasjonen Bergen 2017 AS har havnet i. Det er viktig for oss å understreke at det forelagte tallet på minus 57 millioner ikke representerer det endelig resultater i selskapet, står det i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

NCF-styret ble fredag også informert om at arrangørselskapet, som eies i sin helhet av forbundet, ikke vedkjenner seg et krav på flere titalls millioner kroner.

– Vi er orientert om at det er forelagt et krav på 41 millioner kroner som bestrides, hvorav nesten halvparten er fra offentlige myndigheter.

Et endelig 2018-budsjett for NCF er ikke klart. Styret opplyser at det fredag kom med prioriteringer som forbundsadministrasjonen skal ta med seg i det videre arbeidet.

Tidligere i høst tok sykkelklubben Rye til orde for å kaste sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og hele det sittende styret. Senere fikk de gjennomslag for et ekstraordinært sykkelting, og fredag ble det berammet til lørdag 20. januar.

Facebook kommentarer