Ingen Tour-start i Danmark

Sharing is caring!

Det blir ikke i 2018 at Danmark får lov til å arrangere de første etappene av Tour de France, som Danmark hadde ønsket.

Det skriver dansk TV2, som har snakket med Joachim Andersen, som er en av initiativtakerne til Tour de France-starten i Danmark.

Han har vært i møte med Københavns overborgermester, Frank Jensen, og rittdirektør Christian Prudhomme, som var i København for å se på muligheten for å arrangere den første delen av Touren i Danmark.

Joachim Andersen slår overfor dansk TV2 fast at Tour de France ikke kommer til Danmark i 2018. Han legger til at Prudhomme er åpen for at det kan la seg gjøre i 2019 eller 2020.

Årsaken til at det ikke lar seg gjøre i 2018 er at et møte tidligere i år der Prudhomme skulle ha vært i Danmark og se på forholdene, ble avlyst forårsaket av det danske Folketingsvalget.

– Vi skulle ha hatt et møte med ham i slutten av mai, og på det tidspunktet lykkes det ikke fordi det ble utskrevet valg, så jeg var personlig nødt til å ringe og si til ham at vi måtte utsette møtet, sier Joachim Andersen til TV2 Sport.

I en tidligere melding het det at den danske søknaden ble sendt for sent, men det er altså det senere møtet med Prudhomme som årsaken til at Tour de France ikke kommer til Danmark i 2018.

Facebook kommentarer