Italiensk seier i Amstel

Sharing is caring!

Mens de norske sviktet i Amstel Gold Race, var det en danske som måtte forsvare Nordens ære.

Danske Michael Valgren var nære på å ta seieren i Amstel Gold Race som ble vunnet av italieneren Enrico Gasparotto.

Valgren angrep sammen med Gasparotto på rittets siste stigning, Cauberg, men tapte for den lure italieneren i spurten.

Rittet startet i et voldsomt tempo, og først etter at 33 av rittets 258 kilometer lykkes det for et utbrudd å komme avsted.

De 11 i utbruddet fikk opparbeidet et forsprang på fem minutter som senere falt litt og gjennom lenger tid lå støtt på mellom tre og fire minutter.

Mot slutten ble det satt mer fart i feltet som langsomt trakk utbryterne inn. Med rundt14 kilometer tilbake av rittet ble de siste restene av utbruddet hentet etter den tredje turen over Cauberg-stigningen, som skulle passeres fire ganger.

Med samlingen var der lagt opp til at rittet nok en gang skulle avgjøres på nettopp Cauberg, som er den siste bakken få kilometer før mål.

Men åtte kilometer fra mål åpnet først Roman Kreuziger (Tinkoff) og senere Tim Wellens (Lotto Soudal) finalen med hissige angrep.

Det lykkes for belgiske Wellens å få ei luke, og han hadde ved inngangen av Cauberg tre kilometer fra målstreken et forsprang på litt mer enn ti sekunder til et hissig jaktende felt som hentet ham like etter.

I den heseblesende avslutningen angrep danske Michael Valgren sammen med Gasparotto, og de to holdt et lite forsprang til feltet helt til målstreken der Gasparotto viste seg som den raskeste mannen.

Amstel Gold Race markerer starten på Ardenner-klassikerne som fortsetter med Fleche-Wallonne 20. april og Liege-Bastogne-Liege 24. april.

Facebook kommentarer