Norsk lagtemposeier og sammenlagtledelse

Sharing is caring!

Det norske U23 landslaget knuste all motstand og vant dagens lagtempoetappe i Nations Cup rittet ZLM Tour i Nederland. Etter ettermiddagens fellesstart leder Amund Grøndahl Jansen fortsatt rittet sammenlagt.

zlm 16 lagtempo

Det ble en flott norsk åpning på to dagers rittet ZLM tour med en meget sterk seier under formiddagens lagtempo.

– Dette er noe av det beste U23 landslaget har gjort noen gang. En utrolig god følelse av vi som lag kan prestere på den måten. Seieren er viktig for både for rytterne og støtteapparatet. Å vinne en lagtempo gir en ekstra dimensjon, sier en svært fornøyd landslagssjef Stig Kristiansen.

Velt ødela nytt toppresultat

I ettermiddag ble 2. etappe avviklet med en fellesstart i vindutsatt terreng. Nordmennene kjørte aktivt hele etappen, men vinden uteble og det endte til slutt i en samlet spurt. Der ble det dessverre velt på vår sprinter Kristoffer Halvorsen.

– Kristoffer gikk ned i en ganske stygg velt etter en innsnevring ca 500 m før mål. Vi hadde full kontroll på etappen og Halvorsen følte seg svært sprek på slutten. Laget plasserte han perfekt på hjulet til Consonni innenfor siste kilometer, forteller en litt ergerlig Kristiansen fra Nederland.

– Doffen er hel og har heldigvis ikke knekt noe. Vi satser på at han kan starte i morgen.

– Bonussekunder kan bli avgjørende

Amund Grøndahl Jansen ble nummer syv på 2 etappe og beholder ledelsen sin sammenlagt. En tøff etappe i morgen avgjør om det blir norsk sammenlagtseier til slutt.

– I morgen er det spådd mye vind. Vi kjører ganske likt som vi gjorde i dag, og går for å vinne etappen. Det er fortsatt veldig jevnt, så bonussekunder kan bli avgjørende. Derfor kjører vi sannsynligvis for både innlagte spurter med bonussekunder og for seier til slutt, sier landslagssjefen.

Facebook kommentarer