Nibali vant kongeetappen etter vilt angrep

Sharing is caring!

Vincenzo Nibali tok den store alpeetappen til La Toussuire der Nairo Quintana hentet et halvt minutt på Chris Froome.

Regjerende forsvarende Tour-vinner Vincenzo Nibali (Astana) fikk fredag oppreisning for et ellers skuffende Tour de France da han vant årets kanskje hardeste etappe til La Toussuire.

Italieneren forlot favorittfeltet langt utefra mens Chris Froome (Sky) kortvarig hadde problemer med sykkelen. Deretter så ikke Nibali seg tilbake mens Nairo Quintana (Movistar) hentet litt tid på Chris Froome.

I mål var Quintana 43 sekunder etter Nibali, mens Froome var ytterligere et halvt minutt etter.

Valgren sa farvel

Som på de fleste andre etapper ble det kjørt fort fra start, og Sky-laget, som gjerne ville ha et utbrudd avsted og ro på feltet, kunne ikke få samling på feltet.

Til slutt slapp et stort utbrudd uten trusler for den gule trøya avsted. Men de mange og harde fjellene gjorde at utbryterne raskt ble splittet, og til slutt kjørte Pierre Rolland (Europcar) alene.

Danske Michael Valgren måtte stå av grunnet sykdom, og ble tidlig på etappen satt langt tilbake.

Som ventet startet den helt store utskillingen på motbydelige Col du Glandon der de første stikkene mot Chris Froome kom fra Vincenzo Nibali og Alejandro Valverde (Movistar).

Og få kilometer fra toppen fikk Froome problemer med sykkelen.

Det satte ham 50-100 meter tilbake. I samme øyeblikk angrep Nibali som fikk ei luke mens Froome i sitt monotone tråkk fikk kjørt seg tilbake til favorittgruppa.

Nibali holdt inn

Det var hold i Nibalis angrep, og på de siste kilometerne mot toppen kjørte han nesten et minutt vekk fra Froome og co. Selv hadde han godt et minutt opp til ledende Rolland, men det innhentet italieneren med sine gode utforkjøringsegenskaper.

De to hadde et forsprang på nesten to minutter til favorittfeltet før den avsluttende 18 kilometer lange stigningen opp til målet i La Toussuire.

Her stakk Nibali tidlig av fra en sliten Pierre Rolland, og den regjerende Tour-vinneren utvidet ledelsen til favorittene til nesten 2,30 minutter da det var på sitt høyeste.

I favorittgruppa var det komplet stillstand inntil fem kilometer fra mål da Nairo Quintana (Movistar) endelig trykket på gasspedalen og fikk ei luke.

Froome, Contador og Valverde forsøkte å gå med, men de to spanjolene måtte slippe tidlig, mens den ledende briten forsøkte å nå opp.

Det kunne ikke Froome, og i mål hentet Quintana omkring et halvt minutt på Froome som leder med 2,38 minutter til colombianeren.