Regnfull etappe for Team Coop-ØsterHus

Sharing is caring!

Andre etappe av Tour du Loir et Cher ble en relativ rolig dag på kontoret for Team Coop-ØsterHus, som til slutt fikk tre ryttere i topp-20 på en våt etappe.

haavard christer

Tunge skyer hang over rytterne fra start på den 202 kilometer lange andre etappen fra Orchaise til Chailles. Fem ryttere kom tidlig av gårde, og i takt med at forspranget til feltet ble større kom også regn. Cirka midtveis på etappen hadde de fem lykkeriddere 10 minutters ledelse på feltet. Likevel ble bruddet hentet på de siste 10 kilometerne i en våt finale, hvor engelske Russell Downing var raskest.

Team Coop-ØsterHus hadde Øivind Lukkedal, Krister Hagen og August Jensen med godt framme i feltet på henholdsvis 11., 16. og 20. plass.

– Vi har ingen superspurter med i Frankrike, så en etappe som i dag ligger i utgangspunktet ikke godt til våre ryttere. Men plasseringene viser at de har plassert seg bra i finalen, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Før etappen var Håvard Blikra plassert på 5. plassen i sammendraget. Dessverre var han involvert i en velt cirka 10 kilometer fra mål og rakk ikke tilbake til hovedfeltet.

– Håvard tapte cirka ett minutt i dag, men tidsforskjellene er fortsatt relativt små og vi har flere mann med framme. Vi har et greit utgangspunkt foran de neste etappene, hvor jeg forventer større spredning og et terreng som er mer i vår favør, sier Benjaminsen.

Krister Hagen, Øivind Lukkedal, August Jensen og Ole André Austevoll er alle bare 13 sekunder etter i sammendraget før morgendagens etappe. Her venter igjen en lang etappe på 203 kilometer fra Freteval til Vendome.

Facebook kommentarer