Favorittene testet hverandre og ny trøye til Abrahamsen

Sharing is caring!

Pogacar testet Vingegaard og tok trøya da franskmannen Kevin Vauquelin fra Arkea-laget vant 2. etappe av Tour de France. Tadej Pogacar er den nye mannen i gult. Jonas Abrahamsen tok enda en trøye.

Tour de France startet med sju stigninger på lørdagens første etappe.

Søndag ble det «bare» seks stigninger da Tour-pelotonen gikk fra Cesenatico til Bologna i Italia.

Etter nesten 200 kilometer med kjøring og en rundtur i Bologna som inkluderte to turer opp den bratte San Luca-stigningen, krysset Kevin Vauquelin målstreken først.

Det er franskmannens største resultat i karrieren og Arkea-lagets første Tour de France-seier.

Etappen inneholdt også den første virkelige duellen mellom Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard.

Visma-laget hadde økt tempoet på den siste turen opp San Luca, men det var Pogacar som satte i gang et klart angrep som bare Vingegaard kunne følge.

På den siste kilometeren fikk Remco Evenepoel og Richard Carapaz kontakt med de to klassifiseringsfavorittene. Alle fire rytterne ble registrert for samme tid og er helt like på tabellen.

Tadej Pogacar er ny mann i ledertrøya, da han har levert de beste plasseringene på de to første etappene av Touren.

Ny fransk genistrek

Som på lørdagens første etappe fikk en utbryter lov til å ta av, men i motsetning til i går, der franske Romain Bardet krysset målstreken først med et felt jagende bak seg, var spenningen over etappeseieren mindre spennende søndag.

Kevin Vauquelin viste de beste beina i utbrytergruppen og kunne sykle alene til mål etter å ha satt Jonas Abrahamsen og Nelson Oliveira på San Luca-stigningen.

Franskmannen vant med 36 sekunder ned ril Jonas Abrahamsen, som økte ledelsen i klatrekonkurransen på etappen.

Abrahamsen

Abrahamsen stakk umiddelbart i dagens brudd. Ingen av hans konkurrenter i klatrekonkurransen var med. Da var klatretrøyen sikret og avstanden til konkurrentene økt.

Dermed ventet en nervepirrende kamp om poengtrøya i folkehavet i italienske Bologna.

Da franske Kévin Vauquelin støtet på de avsluttende rundene, ble Abrahamsen hektet av.

Flere trodde muligheten for poengtrøya var borte, men nordmannen imponerte og tok en knallsterk andreplass på etappen da han spurtet fra resten av bruddkameratene.

Denne sykkelbragden, å lede både poeng- og klatrekonkurransen, har ingen nordmann gjort tidligere.Det var ventet at klatringen i Bologna, som er nesten to kilometer lang og øker med 10,6 prosent i gjennomsnitt, ville gi svar. Det gjorde den. Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard viste at ingen kunne følge de to i motbakken.

Mandag venter en 230 kilometer lang og flat etappe fra Piacenza til Torino.

TdF (sett) fra Skien – 3. etappe