TdF (sett) fra Skien – 3. etappe

Sharing is caring!

To dager kjørt , og » Skien » har snart alle trøyene 😁!

Av JON RANGFRED

Dette skulle jo handle om Jonas og TdF ! Vel , nå er det motsatt . Skjønner du ikke ?

Tour de France handler om Jonas .

En hel (samlet) sykkelverden knaker i ramma, og spør ; Hvem er denne Abrahamsen?

Han hadde ikke noen proffkontrakt med Storm (det lokale fotballaget på Kleiva, som egentlig var best på tredvetallet) . Men Jonas sto med ballen hele dagen, og hadde tenkt å ta ..kanskje «Bratseth» da han var ..si 11-12 år. Heldigvis fikk han litt vondt i ankelen av
denne ballleken, og fikk tak i en sykkel som trenings- substitutt .

Det er 14 – 15 år siden. Etter det nøler jeg ikke med å karakterisere han som Norges best trente idrettsmann. 10- 12 år med 1450 timer i året.

Jonas bør pakkes inn i «silkeputer» og «løftes» gjennom 230 km av laget sitt .

Gjennomførte skolegang ..i tillegg. Så jobbet han full stilling som elektriker hos Elektro 4, oppå all treninga. ( akk , forresten til Elektro 4 som ga Jonas litt- lettere dager etterhvert)

Etter litt «mas» på Lars Holm, som ..litt nølende tok talentet inn på Uno X, ble det slutt på å jobbe 24/ 7, og litt tid til hvile og søvn.

Skal si det hadde effekt !

ALLE har nå sett at Jonas pt. er Norges beste syklist, og en av verdens aller beste. I en idrett som er så stor og ikke minst krevende, at få har forståelse for hva han nå holder på . Mediene hyller Casper Ruud for sine prestasjoner, og det er vel fortjent.

Men – sykling på dette nivået er en verdensidrett – som går tjukt utenpå tennis i forhold til omfanget og bredde. Belgia – alene- har mer en 10000 elitesyklister som forsøker å gjøre dette til en yrkesvei.

Kleiva – har en – Jonas Abrahamsen.

Det han har vist de siste to dagene er så outstanding at få – om noen – fatter hva han holder på med. Det beste – eller verste – alt ettersom, er at han har prestert det helt aleine. Sykling er en individuell lagidrett, dvs at det er omtrent umulig å prestere stort , uten et lag i ryggen. Jonas har gjort det, de to siste dagene. Prestasjonene kan ikke begrunnes med laginnsats.

Jeg håper at det snur på dagens spurtetappe . Der bør Jonas pakkes inn i «silkeputer» og «løftes» gjennom 230 km av laget sitt .

Så håper jeg at «Glasshuset» med eksperter fra TV2 klarer å følge med.

Han bør få seg en så lett dag som mulig. Jo, han skal sykle 230 km i 35 grader, men helst med minimal innsats. Forskjellen på å taue et brudd, og bli «pakket inn» i et stort felt er så stor- at det ikke kan forklares – det må oppleves. ( som rytter – i feltet – ) .

At det er en spurtetappe åpner selvfølgelig opp for en «oldies» , men forhåpentligvis goodie . I dag skal Kristoff få muligheten til å vise bat han har litt … krutt igjen i beina. ‘

Lidl har annonsert at laget er «all in» for Mads Pedersen, men han har ikke vist seg fra sin beste side.

WvAert har vist god form, og kan spurte etter 230 km , men i dag handler det kanskje mest om hvem som har det best dresserte laget. Dette er «synkronsvømming » for sykkellag på – spesielt siste 3 km .

De kommer dundrende i 70 km/t …som de forsåvidt har gjort allerede i 10 km, men på siste 3 km blir hver lille bevegelse enda mer viktig . Avslutterne skal » leveres» i riktig posisjon med 200 m igjen .

I dag får vi se hvem som håndterer oppgaven best . Lidl har annonsert at laget er «all in» for Mads Pedersen, men han har ikke vist seg fra sin beste side på de to første etappene. Så da er det et spørsmålstegn ved det som …skal vi si …fremdeles er en av de store favorittene. Jasper Philipsen herjeti TdF i fjor, mye på grunn av fenomenale opptrekk fra MvdPoel, men begge har vært svake på de to første etappene.

Det har ikke WvAert vært . Regn med han i dag ! …( halvgardering på Groenewegen / Jacobsen ..begge helkokt i varmen)

Skal vi gi Kristoff en mulighet ? Han bør være enormt «påskrudd» inspirert av Kleiva`s store sønn .

Så håper jeg at «Glasshuset» med eksperter fra TV2 klarer å følge med . I går tok det «et kvarter» før de skjønte at Jonas fightet om og TOK den grønne trøya. I tillegg hørtes det ut som de fikk seg en kjempeoverraskelse da Jonas dundret inn som nr 2 …( …har han falt ned fra månen ? …) …eh… han var nr. 2 over siste bakketopp, med en liten utforkjøring ned til mål igjen .. Lykke til i «Buret » i dag !

Pass på varmen og drikk mye vann ,så dere ikke koker bort .. i …


Jon Rangfred Hanssen (født 19. juni 1956) er en tidligere norsk syklist. Han ble nordisk mester i 1978. Han ble norsk mester i fellesstart i 1980. Etter han sluttet å sykle har han blant annet vært trener. Han har også vært rådgiver for sykkelsøstrene Anita og Monica Valen og Jonas Abrahamsen.