Første gule trøye til Equador

Sharing is caring!

Biniam Girmay fra Eritrea gikk vant tredje etappen av Tour de France.

De raskeste rytterne i feltet duellerte for første gang i årets Tour de France på dagens 3.etappe, og her var Biniam Girmay fra Intermaché raskest på streken.

Han vant etappen på praktfulle 230 kilometer til Torino foran Movistars Fernando Gaviria, mens den belgiske mesteren, Arnaud De Lie, ble nummer tre på en dag der spenningen bare viste seg på de siste kilometerne.

Med to kilometer til mål bidro en massekrasj til at det ble en noe desimert sprint på slutten, der blant andre belgiske Jasper Philipsen var fraværende.

Det utnyttet Girmay altså til å sikre seg etappeseieren etter at han sneik seg forbi danske Mads Pedersen og over målstreken på tredje etappe.

Mads Pedersen åpnet ellers spurten, men måtte ta til takke med fjerdeplassen

Den gule ledertrøya måtte igjen skifte eier da ecuadorianske Richard Carapaz vant med nok plasser på Tadej Pogacar til at EF Education-rytteren er ny mann i front.

Det er første gang i historien at en rytter fra det søramerikanske landet er i gult.

Stille før stormen

Etter to dager med hardt arbeid i solen var det endelig utsikter til oppmuntring for de raske menneskene i feltet, da den tredje etappen av verdens største sykkelritt så ut som en oppgave for sprinterne på forhånd.

Ironisk nok begynte imidlertid de 230 kilometerne i sneglefart, da turen gikk fra Piacenza og vestover mot mål i Torino.

– Først og fremst var det en veldig kjedelig og lang dag. Jeg er egentlig bare fornøyd med at det er over, for det var ikke den kuleste dagen for oss eller tilskuerne, tror jeg, sa Jonas Vingegaard etter etappen.

Det var ingen grunn til å brenne av alt pulveret fra start da dagens etappe også var årets lengste. Bortsett fra ett stikk fra mannen som leder både poeng- og fjellkonkurransen, Jonas Abrahamsen, var det ikke mye støtte for en utbryter.

Dermed var det ikke noe problem å følge kilometertellerens vei til bunnen, og tiden kunne passende nok brukes til å vurdere hvilken spurter som hadde kommet seg gjennom de to første strabasiøse dagene i Tour de France best.

Jasper Philipsen? Mads Pedersen? Eller skal en ellers vanlig dag i Nord-Italia ende opp med å skrive seg inn i historiebøkene som dagen da Cavendish tok sin 35. etappeseier i Tour de France og gikk forbi legendariske Eddy Merkcx?

Slik kunne tankene fly, bare en kort stund spolert av TotalEnergies Fabien Grelliers soloforsøk med 60 kilometer til mål. Franskmannen fikk imidlertid aldri mer enn ett minutt, og dermed var det ikke lenger en antagelse, men et faktum: Årets første massespurt nærmet seg.

Danske Casper Pedersen fra Soudal-Quickstep gikk i asfalten med 13 kilometer til mål etter en solokrasj.

En stor krasj fant sted på den siste strekningen, før verdens raskeste ryttere duellerte side om side hele veien til målstreken, der Girmay altså var raskest.

Han og resten av feltets raske folk befinner seg trolig i den andre enden i morgen, der årets første fjellslag står på menyen – inkludert en tur over Galibier.

– Jeg gleder meg til i morgen. Jeg er spent på å se hvordan beina føles i morgen også. Så får vi se hva planen blir, sa Jonas Vingegaard.

Resultater