Philipsen vant kjedelig etappe

Sharing is caring!

Jasper Philipsen var raskest i den forventede massespurten på etappe 10 av Tour de France i massespurten i Saint Amand Montrond.

Det ble en etappe uten dramatikk for sammenlagtfavorittene alle krysset målstreken sammen. Dermed ligger slovenske Tadej Pogacar fortsatt på førsteplass, mens danske Jonas Vingegaard ligger på tredjeplass.

Mandag hadde Tour de France-feltet hviledag, og tirsdagens pannekakeflate etappe viste seg også å være en halvveis hviledag for de fleste.

De 187 kilometerne fra Orleans til Saint Amand Montrond i det sentrale Frankrike bød ikke på en eneste kategorisert stigning og luktet langt en massespurt. Rytterne hadde tydeligvis også fått den følelsen, for det var i hvert fall ingen som ville utfordre når rittet ble gitt fri.

Selv om noen få ryttere prøvde, lyktes de aldri med å etablere en faktisk utbryter. Ikke engang et magert TV-utbrudd skjedde.

Det var bred front og sakte kjøring i feltet nesten fra start til mål. For selv om sidevind kunne ha spilt rytterne et puss i dagens etappe, var den franske sommervinden denne tirsdagen rett og slett for mild til å skape kaos.

Fartsfylt spurt
Men etter nok tv-bilder av traktorer og skurtreskere i tur og orden i de vakre franske kornåkrene, var det heldigvis også tid for sykkelritt.

Med rundt ti kilometer igjen var tempoet skrudd opp, og spurtlagene begynte å posisjonere seg foran i feltet i en hard kamp med klassifiseringsfavorittene. For selv om målgangen ikke var spesielt teknisk, ventet et par vanskelige svinger den siste kilometeren, der du helst vil sitte helt foran.

Med fem kilometer igjen begynte de ulike spurttogene å posisjonere seg. Og da ble farten virkelig skrudd opp.

Da det hele kom til en avgjørelse, var Alpecin-Deceuninck-laget nesten dominerende. Det belgiske sykkellaget satte enkelt sammen den perfekte ledelsen, og deretter kunne Jasper Philipsen spurte hjem seieren i relativt sikker stil.

Resultater