Tour de France – sett fra Kleiva og Skien

Sharing is caring!

Etappe 10 er kjørt, og viser at den tydelige tendensen holder seg. Jonas A har nesten for mye krefter, mens resten av laget (Uno-X) virker litt under pari.

Av JON RANGFRED HANSSEN

Det ble veldig tydelig i avslutningsfasen i går også. Abra bringer laget fram i rette posisjon med 2 km igjen, så går laget mer eller mindre i oppløsning.

Dermed koker også etapperesultatet bort i kålen!

Tidligere har jeg skrevet at en podieplass på spurtetappene / les Kristoff, kanskje er et helt optimalt resultat.

Mye tyder på at det var en veldig riktig vurdering.

Endelig fikk Jasper Philipsen den etappeseieren “alle” har ventet på, og Alpecin kan like gjerne takke van der Poel for den seieren. Philipsen fikk lov til å score på åpent mål, etter at vdPoel viste at formen er i emning. VdPoel er i “trening” til OL, og kom relativt rusten inn i TdF, men etter en uke viser han nå stigende form.

Vi har enda ikke sett fjorårets takter på Halland Johannesen,

Uansett gjorde han en formidabel jobb i går, og løftet Philipsen på gullstol inn på oppløpet.
Alle rytterne fikk en rolig dag i går (og dagen før/ ;hviledag) hvilket kommer til å gi et bikkjeslagsmål for å komme seg i brudd i dag. Det er – minst – hundre (100) mann som tenker at “dette er min dag”, i dag skal JEG i brudd.

Derfor får vi bare håpe at UnoX gutta leser starten riktig, og brenner alt kruttet på første 15 km. Abrahamsen vil sikkert være der, men har fått klar beskjed fra en viss herre – om at i dag vil det ta litt tid!før det endelige bruddet går.

Kleiva 

Foto: VisitGrenland

Som Kleiva gutt vokste han opp bare et steinkast fra Stormbanen. Han var ikke født da Atle Pedersen på litt kronglete vis ble Norgesmester der i 85. Men det er mulig at det var noen vibes etter mesterskapet, da han 20 år seinere sto og slo ball på banen “heile” dagen. Den ivrige guttungen ble belønnet med kretslagplass i de yngste aldersklassene, og var fast bestemt på å bli “proff”.

Og “PROFF” ble han. På sykkel vel å merke. Utholdenheten har han tatt med seg inn i sykkelsporten, og han har over en ti- års periode trent mer enn noen annen. I tillegg har han en holdning til livsverket sitt som har gjort ham til en 24/7 utøver.

Foto: VisitGrenland

Kleiva har jo en historie som en viktig del av Skien, og var omtrent den eneste bydelen som ikke ble borte ved den store bybrannen i 1880 årene. Det var visstnok et stort pæretre rett nedenfor Ibsen- boligen som stoppet brannen – midt i Snipetorp, som gaten heter. Litt lenger opp smelter Kleiva sammen med Frogner – som den gang da – rommet både overklassen og bønder. Mixen ga et oppvekstmiljø som i seinere tid ga et blomstrende idrettsmiljø.

Redaksjonen tilføyer at flere av Stompa-filmene er spilt inn i området.

Og nå altså. Kleiva – Jonas – og Tour de France. Det største som skjer innen sykkelsporten hvert år. Vi som sitter og følger med, og venter egentlig på fjelletappene, får allikevel endel underholdning før det. Og det er Jonas som står for underholdningen, Ikke bare sett fra Norge, men sett fra hvor som helst. På dagens etappe skal det igjen deles poeng på klatretrøya. Samtidig som den har en krevende avslutning.

De norske gutta vil gjerne i brudd. Kanskje først og fremst klatregutta, med tanke på avslutningen. Men hvem orker? Vi har enda ikke sett fjorårets takter på Halland Johannesen, og Kulset er bare en “guttunge” på 20 år. En av de burde sitte i dagens brudd, spørsmålet er om de “orker” .

Vi kan også få svar på styrkeforholdet i “The fabulous four”. Kan noen av de andre følge Poga hvis ../ når han svinger hammeren?. Jeg sitter med en følelse av at alle 4 sitter der på siste km.

Det kommer til å bli en spennende og hard dag!

Se også visittelemark, Snipetorp