Vingegaard tapte 50 sekunder til Pogacar

Sharing is caring!

Jonas Vingegaard var både skuffet og positiv etter tirsdagens Tour-etappe, som Tadej Pogacar vant.

Sloveneren vant etappe 4, kjørte seg inn i den gule trøya og har nå et gap på 50 sekunder ned til Jonas Vingegaard i Tour de France-sammendraget.

Jonas Vingegaard fikk kort kontakt med sloveneren etter angrepet, men Pogacar viste seg for sterk på dagen, innrømmer dansken.

– Jeg klarte ikke å holde følge med ham der på slutten av Galibier, og han bare syklet veldig fort, så han fortjente det, sier Jonas Vingegaard.

Men tidstapet på 50 sekunder er ikke så bekymringsfullt, sier den danske Visma-kapteinen, som etter velten i april har tonet ned forventningene til årets Tour-deltakelse.

– For å være ærlig er det faktisk bedre enn vi forventet. Vi hadde forventet å være opptil to minutter bak nå, så på den måten kan vi faktisk være veldig fornøyde. Det er selvfølgelig synd når jeg var så nær å kunne følge ham opp i dag, men sånn er det, sier Jonas Vingegaard.

UAE isolerte Vingegaard

Da det var drøyt fire kilometer igjen til toppen av Galibier, var den danske Visma-kapteinen uten støtteryttere.

UAE-mannskapets nådeløse tempo i favorittgruppen gjorde folk hekta, slik at det til slutt bare var åtte ryttere.

Jonas Vingegaard forteller at han hadde håpet på mer hjelp på Galibier-avslutningen, men at det samtidig ikke er bekymringsfullt.

– Jeg tror generelt at vi har et sterkt lag, og de vil vise hvor gode og sterke de er. Det kan være at det bare var en offday fra dem i dag. Jeg vet hva de kan gjøre, og jeg er sikker på at vi kommer til å gå fort, sier Vingegaard.

Ser du på dagen i dag som et lite nederlag?

– Både ja og nei. Vi hadde faktisk forventet å tape tid den første uken.

– Det er selvfølgelig litt skuffende at jeg ikke klarer å henge med, men jeg vet også at det er det han er veldig god på – bare å gjøre en sprint over toppen av et fjell. Jeg har andre kvaliteter enn han har.

– Det må vi akseptere, se fremover, og det er fortsatt to og en halv uke igjen av rittet, sa Jonas Vingegaard.

Resultater

Facebook kommentarer